Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Απελπισία

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Απελπισία

Ελπιδοφόρος… Ελπιδοφόρος...Πότε μας είχε απασχολήσει αυτό το όνομα σε σχέση με το Μητσοτακέικο; Α, το 2019! Στην ενθρόνισή του. Τη ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, εκπροσώπησε η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη- ή «Γκραμπόφσκι παρακαλώ», που έλεγε η Ντόρα.

Έτσι είπε ο ενθρονιζόμενος. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έβαλε σε άλλη βάση.  - «Η ΝΔ δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση. Η σύζυγός μου γνωρίζεται προσωπικά με τον κ. Ελπιδοφόρο… Ήταν προσωπική προσκεκλημένη του και δεν εκπροσώπησε τη ΝΔ, ή εμένα». Απίστευτο;

Η ουσία δεν αλλάζει. Παλιότερα, όποια πέτρα και αν σήκωνες στα ομογενειακά κυκλώματα στις ΗΠΑ, τον Κώστα Μητσοτάκη έβρισκες. Σήμερα βρίσκεις τον γιο του- οικογενειακώς. Φρέσκος πρωθυπουργός, βρέθηκε στο Αμέρικα μετά συζύγου.

Έλεγαν τότε ότι η κυρία φρόντισε να τσιμπήσει ο Ελπιδοφόρος δυο εκατομμυριάκια -που έλειψαν από τα εγχώρια ΑΕΙ- για την , ψιλο-άχρηστη, Θεολογική Σχολή Βοστώνης. Η ενασχόληση με τον εν λόγω Ιεράρχη βυθίζει την απελπισία. Ο κατά κόσμον Ιωάννης Λαμπρινιάδης ήλθε πάλι αρνητικά στο προσκήνιο.

Έκανε «Τούρκους» Μητσοτάκη και Αναστασιάδη, παριστάμενος σε μια τουρκική φιέστα - με τον Ερντογάν και τον Τατάρ. Ο Κύπριος πρόεδρος τον έστειλε αδιάβαστο, αρνούμενος να τον συναντήσει. Κάτι ανάλογο ψέλλισε -δια διαρροών- και ο ημέτερος Πρωθυπουργός. Αλλά το κατάπιε και θα τον δει.

Ελπίζουμε να μην εξηγήσει ότι τον συνάντησε ως κολλητό της συζύγου του και όχι ως Αρχιεπίσκοπο, ή… μέλλοντα Οικουμενικό Πατριάρχη.

Διότι ο Ελπιδοφόρος χτίζει- με ένα πολυπλόκαμο και χρυσοπληρωμένο δίκτυο δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων επιρροής- την ελπίδα του να εγκατασταθεί στο Φανάρι. Εύκολο να το θέλει, δύσκολο να το κάνει - αν δεν θέλουν οι Ρώσοι και οι Τούρκοι.

Τα υπόλοιπα ως ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Όπως παραλείπει η φιλοκυβερνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, να μεταφέρει να διόλου θεάρεστα έργα του ανδρός, όπως τα αποκαλύπτουν ομογενειακά μέσα. Ή πυροβολεί τον Μιχάλη Ιγνάτιου, που τα συνδέει με περίεργες συμπεριφορές στα εθνικά θέματα.

Για τα οποία η Ελλάδα «σπρώχνει» στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, χοντρά μυστικά κονδύλια- από την εποχή του Κώστα Μητσοτάκη. Κινδύνευσε με έμφραγμα ο Νίκος Κοτζιάς , όταν είδε το λογαριασμό. Γύρω από την Αρχιεπισκοπή δρουν μηχανισμοί συμφερόντων, ίντριγκας και σκανδάλων.

Η ομογενειακή δημοσιογραφία, μιλάει για «εκκλησιαστικό υπόκοσμο». Με τον διαβόητο «φάδερ Αλεξ» -Καρλούτσο- στο επίκεντρο και σπόνσορα τον «μαστραντώνη» Διαματάρη. Επιπροσθέτως πως να σταθεί κάποιος ως θρησκευτικός ηγέτης μια εθνότητας, όταν εφημερίδες της τον χαρακτηρίζουν «πράκτορα των Τούρκων»;

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί από τον Ελπιδοφόρο σε έναν χώρο ιερότητας και αμαρτίας: στη νέα Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, για την ανέγερση στην οποίας έγινε λόγος για «απάτες». Γύρευε τώρα ποιος του άλλαξε γνώμη.

Γύρω από την Αρχιεπισκοπή δρουν μηχανισμοί συμφερόντων, ίντριγκας και σκανδάλων. Η ομογενειακή δημοσιογραφία, μιλάει για «εκκλησιαστικό υπόκοσμο»

Αρθρογράφος