Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντώνης κλείνει, Κυριάκος σβήνει!

Αντώνης κλείνει, Κυριάκος σβήνει!

Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφθηκαν στην κυβέρνηση της ΝΔ για το θέμα του 'μαύρου' στην ΕΡΤ που έριξε η κυβέρνηση Σαμαρά και των οικονομικών και όχι μόνο, συνεπειών που είχε αυτή η αυταρχική ενέργεια κατά της δημόσιας τηλεόρασης. Για να το κλείνουν λοιπόν το θέμα, αποφάσισαν το Υπουργείο Οικονομικών να στριμώξει μέσα στο... φορολογικό νομοσχέδιο μια καθόλα άσχετη με το αντικείμενό του, τροπολογία σύμφωνα με την οποία 'καταργείται η συσταθείσα με την παρ. 10 του Ν.4173/2013 Ειδική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ειδικής διαχείρισης της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της'! Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται να πέσει φως σε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της εξουσίας εκείνης της περιόδου συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. 

Στα μέσα Μαρτίου φέτος (με αρκετή καθυστέρηση είναι η αλήθεια) δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών σύμφωνα με την οποία συγκροτείτο Ειδική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ειδικής διαχείρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν το 2013. Ο στόχος ήταν η Επιτροπή να εξετάσει τις συνέπειες του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 από τον Αντώνη Σαμαρά. 

Με αφορμή τη σύσταση της Επιτροπής, φέτος την άνοιξη, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου εξηγούσε ότι με τον τρόπο αυτό η 'κυβέρνηση έκλεινε μία ακόμη πληγή του “μαύρου” που επέβαλαν στην ΕΡΤ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ'. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακυρώνει αυτή την προσπάθεια να μάθουν οι πολίτες, τεκμηριωμένα, πόσα πλήρωσαν για (άλλη μία) ιδεοληπτική απόφαση της Δεξιάς. Αντώνης κλείνει, Κυριάκος σβήνει!

Αρθρογράφος