Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο στενός φίλος κ. Βέμπερ

Ο στενός φίλος κ. Βέμπερ

Βασικό επιχείρημα υπέρ του υποψηφίου του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος για την προεδρία της ΕΕ, Μάνφρεντ Βέμπερ- και ναι το έχω ακούσει πολλάκις με διαφορετική διατύπωση από γαλάζια στελέχη- είναι ότι εκτός από «στενός φίλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και «φίλος της Ελλάδας». Ότι ας πούμε θα αλλάξει θέση και θα πάψει να είναι αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ... βέβαια όχι μόνο δεν άλλαξε θέση αλλά την θέση αυτή την εξέφρασε και στην ομιλία του στο Ζάππειο την Τρίτη υπονομεύοντας τα συμφέροντα της χώρας μας στην περιοχή.

Τα έχουν λίγο μπερδεμένα στη ΝΔ, δεν φτάνει που λογοκρίνουν τις δηλώσεις του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά μπερδεύουν την έννοια «φιλονεοδημοκράτης» με την έννοια «φιλέλληνας». Όπως μπέρδευαν την εθνότητα με την υπηκοότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η διαστροφή στην λογική της ΝΔ δεν έχει όρια. Φτάνουν στο σημείο να θεωρούν τον Μ. Βέμπερ «φιλέλληνα» επειδή κατηγορεί συνεχώς και διαχρονικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα.

Αν βρει η ΝΔ ότι ο Βέμπερ έχει πάρει μια, έστω μία, φιλελληνική στάση τότε ίσως να θεωρηθεί και φιλέλληνας, μέχρι τότε όμως θα είναι απλά «στενός φίλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέρα από τις ακραίες δηλώσεις του κατά της σημερινής κυβέρνησης, ο φίλος του Κ. Μητσοτάκη ήταν υπέρμαχος του Grexit. Διαρκώς ζητούσε να μην κάνουν πίσω οι θεσμοί καθ’ όλη τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων πριν η χώρα βγει από τα μνημόνια. Είχε φθάσει στο σημείο να πει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας ήταν ότι έχει «κομουνιστή πρωθυπουργό».

Ο «φιλέλληνας» Βέμπερ ζητούσε να βγει η Ελλάδα από την Συνθήκη Σέγκεν και καλούσε τις χώρες της ΕΕ να κλείσουν τα σύνορά τους, όταν η Ελλάδα μόνη της αντιμετώπιζε την πρωτοφανή προσφυγική κρίση.

Αυτός είναι λοιπόν ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο καλεί να ψηφίσουν οι Έλληνες που οχτώ χρόνια μάτωσαν από τα Μνημόνια. Αυτόν υποδέχθηκε και στηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης. Τον άνθρωπο ο οποίος, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Τον πολιτικό που μιλούσε απαξιωτικά για τους τεμπέληδες του Νότου…

Δεν είναι φιλέλληνας ο Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι φιλοευρωπαίος. Είναι αμφότεροι νεοφιλελεύθεροι, πατούν πάνω στις ίδιες ιδέες, εξ´ ου και η στενή φιλία.

Αρθρογράφος