Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Μέλι-γάλα» ο Κυμπουρόπουλος

«Μέλι-γάλα» ο Κυμπουρόπουλος

Οταν ήμασταν παιδιά υπήρχε ο κανόνας «μέλι-γάλα» για τα μικρότερα παιδιά που έπαιζαν μεν μαζί μας αλλά υπάγονταν σε ένα «ειδικό καθεστώς», δεν τα χτυπούσαμε με τη μπάλα στα «μήλα»,  δεν τα αφήναμε να «φυλάξουν» στο κρυφτό. Έπαιζαν μαζί μας μεν, δεν «μετρούσαν» δε.

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο – αυτόν του «μέλι-γάλα»- προσεγγίζει η ΝΔ την υποψηφιότητα του συμπαθέστατου κ. Κυμπουρόπουλου. Η προσέγγιση της ΝΔ  δεν είναι παρά μια προσέγγιση οίκτου, μια προσέγγιση «μέλι-γάλα», όπου ο υποψήφιος  που είναι ΑμεΑ αντιμετωπίζεται ως ιερό τοτέμ με βάση τη βλάβη του ως να μην υπόκειται σε πολιτική κριτική. Αν είναι έτσι μάλιστα, που έτσι φαίνεται πως είναι,  πρόκειται για εργαλειοποίηση ενός ατόμου ΑμεΑ.

Για την ιστορία, είναι νίκη του αναπηρικού κινήματος αυτό ακριβώς, το να αντιμετωπίζονται τα ΑμεΑ ως άτομα με αναπηρίες και όχι ως άτομα με ειδικές ανάγκες ή ειδικές ικανότητες. Το αναπηρικό κίνημα αντίθετα βλάπτεται από την άποψη του κ. Κυμπουρόπουλου ότι τα αναπηρικά επιδόματα ή η μοριοδότηση των ΑΜΕΑ – από την οποία και ο ίδιος σωστά έχει επωφεληθεί και διορίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο - συνιστούν «χάρες».

Το αναπηρικό κίνημα μας αφορά όλους. Στόχος πρέπει να είναι η άρση του αποκλεισμού των ΑμεΑ και εκεί δεν αρκεί μόνο η μοριοδότηση, ούτε μόνο τα επιδόματα αλλά και η πρόσβαση στην πόλη, στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση.

Οι συνυποψήφιοι του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, ακόμη και ο πρόεδρος του κόμματος του, φέρονται στον κ. Κυμπουρόπουλο ως «μέλι-γάλα». ςΤο να αντιμετωπίζεται όμως πολιτικά όπως κάθε άλλος που βγαίνει προς άγραν σταυρών, δεν είναι ρατσισμός. Είναι το αντίθετο.

Αρθρογράφος