Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κεραμέως: Σταδιακά και σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Η κυβέρνηση κλείνει τις εκκλησίες, μετά τη μεσοβέζικη απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Με ένα tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

ΟΙΕΛΕ προς Κεραμέως: Αποδείξτε ότι δεν επιβάλλουν πολιτικές για την Παιδεία οι σχολάρχες

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από την Υπουργό να αποδείξει, μέσω της καταπολέμησης των παρανομιών που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ότι δεν επιβάλλουν πολιτικές για την Παιδεία οι σχολάρχες κι ότι υπάρχει ακόμη ευνομούμενη πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Καταπέλτης η Κομισιόν κατά της Κεραμέως για θρησκευτικά και «εθνική προπαγάνδα» στα σχολεία

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ερωτήσεις του Στέλιου Κούλογλου σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και την «καλλιέργεια εθνικής συνείδησης» στους μαθητές, συνιστά έμμεση αλλά σαφή καταδίκη των πολιτικών της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. 

Ν. Κεραμέως: Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσω σχολείου - Τι θα ισχύει για εκδρομές και απουσίες

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη ανακοίνωσε ότι: «Για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής» σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Κεραμέως: Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης

"Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κοινό βηματισμό με την Ε.Ε. Είναι ένα βήμα ουσιαστικής ενίσχυσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση της λογοδοσίας και της διαφάνειας".

Ν. Κεραμέως: Ίσως δεν ξέρει τι ποσοστό από το ΑΕΠ δίνουμε στην Παιδεία...Ξέρει όμως από "τιμόνι"

"Αδιάβαστη" βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως το Σάββατο σε τηλεοπτική της συνέντευξη, καθώς δεν γνωρίζει, όπως αποδείχθηκε, το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την Παιδεία.

Αναλυτικά ο διάλογος με τον Δημήτρη Καμπουράκη:

Νέα μαθήματα αριστείας: Η Υπουργός Παιδείας δεν ξέρει τι ποσοστό ΑΕΠ δίνουμε για την Παιδεία! (βίντεο)

Κι όμως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δεν γνωρίζει ποιο είναι το ποσοστό του ΑΕΠ που δίνει το κράτος στην παιδεία.

Όπως όλα δείχνουν, η «ιεροκήρυκας» της αριστείας πιάστηκε παντελώς αδιάβαστη.

Πρόοδο διαπιστώνει το Υπ. Παιδείας στις επαφές Φίλη-θεσμών

Πρόοδος σημειώθηκε στην πορεία των συζητήσεων του Νίκου Φίλη με τους Θεσμούς.

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης είχε διαβούλευση νωρίτερα με τους Θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο και, όπως ανακοινώθηκε, μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ.

Φίλης: Θα φροντίσουμε για τη μόρφωση όσων προσφύγων μείνουν στην Ελλάδα

Την ανάγκη για εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εξήρε ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Subscribe to Υπουργός Παιδείας