Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΦΚΑ: Οι 8 μεγάλες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του e–ΕΦΚΑ

Συνολικά οκτώ είναι οι βασικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο νομοσχέδιο που στόχος του είναι να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής 

«Πρώτο Ένσημο»: Τί είναι και πώς θα λειτουργήσει από 1η Ιανουαρίου 2022

Ο μηχανισμός εφαρμογής του «Πρώτου Ενσήμου» (από 1η Ιανουαρίου 2022), η διπλή καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους για το μήνα Δεκέμβριο και η επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υπο

Διαμαρτυρία από εργαζόμενους της Cosco στο υπoυργείο Εργασίας

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας εργαζόμενοι στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Cosco, μαζί με αντιπροσωπεία εργατικών συνδικάτων και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Υπουργείο Εργασίας: Υποχρεωτικό ένα self test για αυτή την εβδομάδα - Ποιους αφορά

Υποχρεωτική είναι η διενέργεια ενός self test γι' αυτήν την εβδομάδα επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευκρινίζοντας ότι, για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου 2021, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπ

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας - "Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη"

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σωματεία από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.

Υπουργείο Εργασίας: Συντάξεις εξπρές από δικηγόρους και λογιστές - Δείτε την τροπολογία

Ριζικές αλλαγές, με στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων».

Επανυπολογισμός των συντάξεων

Τον τρόπο εφαρμογής των αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης του ν. 4670/2020 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις προ του ν. 4387/2016 (πριν την 13η.05.2016), προβλέπει μεταξύ άλλων Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

6,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη 3 εκατ. δικαιούχων κατά την πανδημία

Το μεγαλύτερο και μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επίδομα ανεργίας - ΟΑΕΔ: Παράταση για 2 μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Την παράταση για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, όπως και όλα τα άλλα σχετικά επιδόματα ανεργίας, για άλλους δύο μήνες προαννηγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του.

Υπουργείο Εργασίας: Ανυπόστατες οι αναφορές για λάθη στην καταβολή των αναδρομικών

«Ανυπόστατες και αναληθείς ανακοινώσεις διακινούνται σχετικά με υποτιθέμενα λάθη στην καταβολή των αναδρομικών ποσών, προκαλώντας σύγχυση και αλλοιώνοντας την πραγματικότητα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία καταβολής ξεκίνησε σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2020, συνεχίζεται

Συνταξιούχοι: «Διεκδικούμε όλα όσα μας αφαίρεσαν»

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις. Με μάσκες στα πρόσωπά τους και καθιστοί σε καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τσακλόγλου: «Δύσκολο» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από τη φύση του

Την πεποίθηση ότι ο νέος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου θα συμβάλλει την περίοδο αυτή σημαντικά στο έργο που θα διατελέσει το υπουργείο Εργασίας, εξέφρασε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης που υποδέχτηκε τον κ. Τσακλόγλου στο υπουργείο αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Υπ. Εργασίας: Τι ισχύει για άδεια φροντίδας παιδιού για εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων λόγω κορωνοϊού

Οδηγίες για τη χορήγηση της άδειας φροντίδας παιδιού των εργαζόμενων γονέων που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους είτε λόγω αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής είτε με απόφαση του εργοδότη ως πληττόμενες επιχειρήσεις, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), παρέχει εγκύκλι

Υπουργείο Εργασίας για το πότε θα δοθούν τα αναδρομικά: Ανάλογα με αντοχές της οικονομίας

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη η Ολομέλεια του ΣτΕ, μέσω της οποίας οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά για το χρονικό διάστημα των 11 μηνών (Ιούνιος 2015 -Μάιος 2016).

Subscribe to Υπουργείο Εργασίας