Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς στο Περού - Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ

Η περουβιανή υπουργός Εξωτερικών Ελίσαμπετ Αστέτε ανακοίνωσε την Κυριακή ότι υπέβαλε την παραίτησή της, αναγνωρίζοντας ότι διέπραξε το «βαρύ σφάλμα» να εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό τον Ιανουάριο, πριν από τις ομάδες που έπρεπε να ανοσοποιηθούν κατά προτεραιότητα.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, ενάντια του αεροδρομίου Abha που προκάλεσε φωτιά σε ένα εμπορικό αεροσκάφος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

ΥΠΕΞ για πραξικόπημα Μιανμάρ: Να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές

Τη βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μιανμάρ εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη σύλληψη των μελών της κυβέρνησης από τον στρατό. Ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους και καλεί να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ για διερευνητικές: Δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Το πεδίο των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας χαρτογράφησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών και τρεις ημέρες πριν από την επανεκκίνηση του 61ου γύρου στην Κωνσταντινούπολη.

ΥΠΕΞ 13 χωρών ΕΕ προς Κομισιόν: Θα πρέπει να μοιραστούμε τα εμβόλια με τους γείτονές μας στα Βαλκάνια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στείλει εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού στους γείτονές της στα Βαλκάνια και να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τον ιό στην Ουκρανία, αναφέρουν 13 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σε κοινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αθήνα προς τουρκικό ΥΠΕΞ: Σταματήστε τις παράνομες και προκλητικές δηλώσεις

Στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεσμεύει με NOTAM περιοχές σε δήθεν αποστρατιωτικοποιημένα νησιά στο Αιγαίο καθώς και την Ανατολική

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας δυνατής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συζητούν σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερα το κατά πόσον θεωρούν επιβεβλημένο να υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εξαιτίας των ενεργειών της στην ανατολική Μεσόγειο, προτού οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της να αποφασίσουν, αργότερα μέσα στην εβδομάδα, εάν θα κάνουν πράξη την απειλή τους να προχωρήσουν στη λήψη τιμωρη

Στην Κύπρο σήμερα ο Δένδιας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τι απαιτεί η Αθήνα από την Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Να δώσει τέλος στις προειδοποιήσεις και να περάσει στις πράξεις, όσον αφορά την τουρκική παραβατικότητα, ζητάει η Αθήνα από την ΕΕ, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια στιγμή απαιτεί από την Άγκυρα «μορατόριουμ» αποφυγής προκλήσεων για επι

Τετ α τετ Δένδια-Γκιουλέκα - Για τουρκική προκλητικότητα και συνεργασία με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστα Γκιουλέκα, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Subscribe to ΥΠΕΞ