Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΤτΕ: Στα 8,87 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 15,334 δισ. ευρώ, από 17,749 δισ. ευρώ πέρυσι

Έλλειμμα 8,87 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2020, έναντι ελλείμματος 2,069 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ύφεση έως 8% προβλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας

Ύφεση έως 8% αναμένει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία το 2020. Και μάλιστα στο ακραίο σενάριο, καθότι ο πήχης που θέτει για το βασικό σενάριο αγγίζει το 4%, όταν το ΔΝΤ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 10%.

ΤτΕ: Η κρίση στην Ιταλία ευθύνεται για την επιδείνωση των ελληνικών ομολόγων

Η κρίση στην Ιταλία ευθύνεται για την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας μιλώντας σε επενδυτές στο City του Λονδίνου την προηγούμενη εβδομάδα.

ΤτΕ: Βελτίωση σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών

Βελτίωση στα στοιχεία του ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, δείχνουν τα νούμερα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για τον Μάρτιο του 2016. Το έλλειμμα έφτασε τα 708 εκατ. ευρώ, μικρότερο κατά 770 εκατ. ευρώ από εκείνο του Μαρτίου του 2015.

ΤτΕ: Επέκταση της κατ’ εξαίρεση χορήγησης βιβλιαρίου επιταγών στις επιχειρήσεις

Την επέκταση του μέτρου της κατ’ εξαίρεση χορήγησης βιβλιαρίου επιταγών στις επιχειρήσεις που τελούν σε διαδικασία αναβίωσης, εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

Την περαιτέρω μείωση, κατά 300 εκατ. ευρώ, του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Πλέον, το ανώτατο όριο παροχής της έκτακτης ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 69,1 δισ. ευρώ.

ΤτΕ: Πιο φτηνά τα νέα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σταθερά παραμένουν τα επιτόκια, παρά το γενικότερο δυσμενές κλίμα στην ευρωπαϊκή Οικονομία, που δέχεται πιέσεις τόσο από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, την σκιά της σταθεροποίησης της κινεζικής Οικονομίας και τις πολίτικες πιέσεις  από το επικείμενο δημοψήφισμα στην Βρετανία, σχετικά με το ενδεχόμενο «Br

Διευκρινίσεις της ΤτΕ για το «χτύπημα» των Anonymous

Έγκαιρα αντιμετωπίστηκε το «χτύπημα» από τους Anonymous που δέχθηκε τη Δευτέρα η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αρμόδιες υπηρεσίες παρά την αργία, αντέδρασαν έγκαιρα ενώ η επίθεση κράτησε για λίγα λεπτά, προτού επανέλθει η ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Σημαντική μείωση του ELA

Στα 69,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες έως και την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τράπεζας της Ελλάδος.

ΤτΕ: Πιο «φτηνά» τα δάνεια, μειωμένα τα επιτόκια καταθέσεων

Πιο «φτηνά» έγιναν τα νέα δάνεια, τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ),  μείωση παρουσίασαν, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια του συνόλου των νέων δανείων αλλά και των καταθέσεων.

Διευκρινήσεις από την ΤτΕ για τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ

Τους ακριβείς όρους οι οποίοι θα ισχύσουν για το θέμα της επιστροφής χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ από τους καταθέτες στις τράπεζες, διευκρινίζουν πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος, απαντώντας και σε δημοσιεύματα αναφορικά με το θέμα.

Μείωση σε αφίξεις και εισπράξεις από τους τουρίστες κατέγραψε η ΤτΕ

Έπεσαν οι αφίξεις και οι εισπράξεις από τους τουρίστες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των εξελίξεων στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών – Ιανουάριος 2016 που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Τέλος τα 500ευρα – Θα καταγράφονται όσοι τα ανταλλάσουν!

Η Τράπεζα της Ελλάδος(ΤτΕ), θα προχωρήσει στην θέσπιση, κανονισμού για την πλήρη καταγραφή των στοιχείων όλων, όσων επιστρέφουν στις τράπεζες τα 500αρικα, για να τα «σπάσουν» σε μικρότερα χαρτονομίσματα.  Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΤτΕ όπου εκφράζονται φόβοι για χρήση των χαρτονομισμάτων για ξέπλυμα «μαύρου»  χρήματος, η καταγραφή θα γίνεται σε όλα

Νέα μείωση του ELA

Σε νέα μείωση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας.

Subscribe to ΤτΕ