Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς θα πληρώσετε λιγότερα τέλη κυκλοφορίας το 2021;

«Δώρο» τα τέλη κυκλοφορίας δυο μηνών κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που σχεδιάζουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους «καταθέτοντας» τις πινακίδες κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζεται.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τι είναι ο κωδικός που περιλαμβάνει το φετινό ειδοποιητήριο

Η παράταση του lockdown αλλά και το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής «κατάθεση» πινακίδων φέρνουν παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ενώ την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πιο νωρίς το μέτρο που δίνει την ευκαιρία στους φορολογούμενους να πληρώνουν «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα».

Σταϊκούρας: Eπιστρεπτέα προκαταβολή και το 2021 – Έρχεται παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Την επικαιροποίηση όλων των μέτρων στήριξης λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μέχρι πότε και πώς θα τα πληρώσετε

Ανοιχτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας - Πως θα τα πληρώσετε

Το ειδοποιητήριο, για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 οι ιδιοκτήτες οχημάτων, είναι διαθέσιμο από χθες Παρασκευή.

Οι πληρωμές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο TAXISnet, η οποία άνοιξε και όσοι υποχρεούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα έχουν εξοφλήσει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την πληρωμή τους

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 αναρτήθηκαν στο Taxisnet, τα ποσά παρέμειναν αμετάβλητα ενώ αυτό που εκκρεμεί είναι η προθεσμία πληρωμής τους. Γιατί μπορεί κανονικά να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου αλλά το δεύτερο lockdown οδηγεί σε παράταση του χρόνου εξόφλησής τους.

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 στο Taxisnet

Διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτων των οχημάτων είναι από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. 

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και χωρίς πρόστιμο - Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα και χωρίς πρόστιμα.

Τέλη κυκλοφορίας: Με τροπολογία, καμία αλλαγή στον υπολογισμό τους

Την παράταση του υφιστάμενου προτύπου υπολογισμού των ρύπων για τα τέλη ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τέλη κυκλοφορίας: Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων

Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας  για το 2020 τα οποία δεν παρουσιάζουν καμία μεταβολή.

Όσοι όμως δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί μπορούν να παραδώσουν τις πινακίδες τους για να γλιτώσουν τα «τσουχτερά» πρόστιμα. 

Subscribe to Τέλη Κυκλοφορίας