Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Σάμο - 4 Ρίχτερ κατέγραψε το Ευρωμεσογειακό

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σάμο, μόλις 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 3,7 Ρίχτερ, ενώ η αυτόματη λύση του  Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτο κάνει λόγο για 4 Ρίχτερ.  

Σεισμός στη Χαλκιδική: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:16 μετά τα μεσάνυχτα στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Χαλκιδικής. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 125 χιλιομέτρων ανατολικά - νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στις ακτές της Σιθωνίας.

Σεισμός τώρα στην Αλβανία: 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησαν την πόλη Σιγιάκ

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν απο λίγο στην κεντρική Αλβανία, και συγκεκριμένα στην μικρή πόλη Σιγιάκ, με περίπου 7.500 κατοίκους στον νομό Δυρραχίου.

Η πόλη βρίσκεται μεταξύ Δυρραχίου και Τιράνων, περίπου 11 χιλιόμετρα από την πρώτη και 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Κολομβία: Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της Κολομβίας τη νύχτα της Τετάρτης, χωρίς να έχουν καταγραφεί ζημιές ή θύματα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο της χώρας.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ δυτικά της Κυλλήνης

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε 11 χιλιόμετρα δυτικά της Κυλλήνης και σε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Οσεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε ένταση 4,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε 11.29 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου. Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 27,1 χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.30 τα ξημερώματα στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 83 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 2 χλμ.

Σεισμός 4 Ρίχτερ νότια από την Κω

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κω λίγο μετά τις 3 μ.μ.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:08 και το εστιακό της βάθος ήταν 122 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά της Νισύρου.
 

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου στις 06:14, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Κω

Είχε επίκεντρο τα παράλια της Τουρκίας, 193 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σμύρνης

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ κατέγραψε το Μεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας με επίκεντρο τα τουρκικά παράλια.

Η δόνηση έγινε στις 13.11 την Πέμπτη 30 Απριλίου και έγινε αισθητή στα Δωδεκάνησα και ειδικά στην Κω.

Σεισμός πριν από λίγο στην Αθήνα

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Όσο για το επίκεντρο, εντοπίζεται στα 26 χιλιόμετρα δυτικά του Λαυρίου.

Σαντορίνη: Διπλός σεισμός τα ξημερώματα του Σαββάτου

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ΝΑ της Σαντορίνης, κατέγραψαν σήμερα στις 03:12 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:34 σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 59 χλμ. νοτιοδυτικά της περιοχής Λιθακιάς στη Ζάκυνθο.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

 

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοικτά του Γυθείου

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.43 σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Γυθείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται 40 χλμ. νοτιοδυτικά του Γυθείου και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.
 

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα - Ζημιές σε κτίρια στο Καναλάκι (ΦΩΤΟ)

Δυνατός σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 2 ώρες και 49  λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  με επίκεντρο την Πάργα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Ηπείρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και στην Πάτρα.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ανοικτά της Ναυπάκτου

Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου. 

Η δόνηση καταγράφηκε στις 15:46, στα 10 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5  χιλιόμετρα. 

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κόρινθο - Αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακαρς Ρίχτερ έγινε στην περιοχή της Κορίνθου, λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Πιο συγκεκριμένα, έγινε στον Κορινθιακό κόλπο, στη θαλάσσια περιοχή των Αλκυονίδων.

Χανιά: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα

Ασθενής δόνηση στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Ευρωγεοδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της βόρειας ακτής, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή προειδοποίηση για τσουνάμι.

Subscribe to σεισμική δόνηση