Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σε κανονική λειτουργία από τον Σεπτέμβριο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση είναι αποφασιμένη να μην ξαναμπεί η χώρα σε καραντίνα και αυτό το δηλώνουν συνεχώς όλα τα στελέχη της και ο πρωθυπουργός. Μέσα σε αυτό το πνεύμα μίλησε και η υπουργός Παιδείας, που ξεκαθάρισε ότι από τον Σεπτέμβριο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι: Ημερομηνίες για Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά

Στις 2 Ιουνίου θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες 2021, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός παιδείας Ζέττα Μακρή. Τα σχολεία όλης της χώρας θα κλείσουν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Πιο αναλυτικά:

Φωτιά στην Κορινθία: Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Μεγαρέων αύριο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, του Δήμου Μεγαρέων, αύριο 21 Μαΐου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Σταμούλη, λόγω των δυσμενών και έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές που πέρασαν κορωνοϊό – Η ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας

Δέκα μέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων κορωνοϊού θα μπορούν να επιστρέψουν οι μαθητές και οι καθηγητές στα σχολεία, σε περίπτωση που έχει υπάρξει εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε.

Σχολεία: Αλλαγή στο σύστημα των self test - Πότε και πώς θα δίνονται

Αύριο ξεκινά η διάθεση της νέας «παρτίδας» των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό παράθυρο που θα έχουν στη διάθεσή τους για την προμήθεια του self test θα ανοίξει από την Τετάρτη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ανάστατοι γονείς στο Γεράκα για μαθητή που δεν φορά μάσκα – Να παρέμβει το Υπουργείο Παιδείας

Τι και αν η μάσκα κ το εβδομαδιαίο self test είναι υποχρεωτικά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, στο 4ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο… χαλαρά.

Self test: Πότε δίνουν πάλι το ένα δωρεάν τα φαρμακεία για τα σχολεία

Η πλατφόρμα διάθεσης των self tests θα χορηγεί πλέον μόνο ένα self test για τους δικαιούχους στην εκπαίδευση από την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Διάθεση δύο (2) δωρεάν self tests από τα φαρμακεία έως την Τετάρτη 19 Μαΐου του 2021 μόνο σε Δικαιούχους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Αυξάνονται ραγδαία τα σχολεία και τμήματα που κλείνουν λόγω κορωνοϊού – Δείτε τη λίστα

Την ώρα που με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί ένα self test την εβδομάδα από τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία και τμήματα στην επικράτεια που κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία.

Ανοίγουν 50 νέα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία – Οι ημερομηνίες για κλήρωση και εξετάσεις

Εκατόν δώδεκα είναι πλέον τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία, καθώς σήμερα προστέθηκαν πενήντα νέα, 41 και 9 αντίστοιχα, στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Επέστρεψαν στις τάξεις οι μαθητές από σήμερα – Με self test και μέτρα ασφαλείας το κουδούνι

Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου επέστρεψαν στο σχολείο οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Επίσης, θα λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα λύκεια.

Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Δημοτικά

Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων σε ολόκληρη τη χώρα. Η επιστροφή στις αίθουσες θα γίνει με τη διενέργεια self test, η προμήθεια των οποίων αρχίζει από σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου από τα φαρμακεία.

Lockdown: Οδικός χάρτης χαλάρωσης των μέτρων μετά το Πάσχα - Πότε ανοίγουν εστίαση, σχολεία και τουρισμός

Πάσχα στην πόλη θα κάνουν οι πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων, ωστόσο ο πρωθυπουργός έφερε ευχάριστες ειδήσεις στο χθεσινό διάγγελμά του καθώς ανοίγουν ορισμένες δραστηριότητες.

Συνεδριάζει η Επιτροπή για Πάσχα, εστίαση και σχολεία - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς σε αυτήν οι ειδικοί αναμένεται να καταλήξουν στα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για το Πάσχα, όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υπουργείο Παιδείας: Να ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια στις 10 Μαΐου - Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις

Τις πιθανές ημερομηνίες για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, δηλαδή την επιστροφή δημοτικών και γυμνασίων στη δια ζώσης εκπαίδευση, εξετάζουν το υπουργείο Παιδείας και οι ειδικοί.

Self test: 575 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές στο άνοιγμα των σχολείων

Για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ ενσωμάτωσε στην ενημέρωσή τα self test που διενεργήθηκαν από μαθητές και καθηγητές στα Λύκεια όλης της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 11 Aπριλίου 2021 έως σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Self Testing 254.157 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος.

Subscribe to Σχολεία