Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Σαντορίνη

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:21 στον θαλάσσιο χώρο της Σαντορίνης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χλμ βόρεια - βορειανατολικά της Σαντορίνης και το εστιακό βάθος είναι 10,5 χλμ.

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Νίσυρο

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νισύρου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νότια της Νισύρου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,6 χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ανοικτά της Ρόδου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, ανοικτά της Ρόδου. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε 23 χλμ.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ιταλία

Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/3) στην περιοχή της Αδριατικής θάλασσας, στην Ιταλία. Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικού Κέντρου, ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Πύλο Μεσσηνίας

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην Πύλο της Μεσσηνίας. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός καταγράφεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις  12:29 το μεσημέρι της Τρίτης.

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Ακόμα ένας σεισμός, αυτή τη φορά  μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαρτίου στην Ελασσόνα

Αναστατώθηκαν και πάλι στην Ελασσόνα, καθώς σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Η δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κρήτη. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ, 70 χλμ νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, με βάθος 18,8 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρομεσογειακό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 4,8 Ρίχτερ και έγινε 104 χλμ νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 30 χλμ.

Σεισμός τώρα στην Εύβοια

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:21 κοντά στην Κύμη Ευβοίας. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 26 χιλιόμετρα νότια της Κύμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Ο Εγκέλαδος ξαναχτυπά στην Ελασσόνα με 3,7 Ρίχτερ

Σημειώθηκε στις 21.43 το βράδυ της Παρασκευής

Νέα σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ελασσόνα.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό της εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης.

Τσελέντης: Μικρή η πιθανότητα για νέο σεισμό ίδιου μεγέθους

Νέος σεισμός 7,9 Ρίχτερ στην Νέα Ζηλανδία

Ένας ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία πριν από λίγη ώρα μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων άνω των 7 Ρίχτερ στην περιοχή.

Μόλις δυο ώρες πριν είχε σημειωθεί σεισμός 7,2 Ρίχτερ και κάπως έτσι η ανησυχία είναι στο κόκκινο.

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ ξανά στην Νέα Ζηλανδία

Λίγες ώρες μετά την μεγάλη δόνηση των 6,9 Ρίχτερ, ένας νέος σεισμός σημειώθηκε ξανά στην Νέα Ζηλανδία.

Ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 7,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε κοντά στα νησιά Kermadec, με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρότατος σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βόρεια-βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σεισμολογίας το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 181 χλμ. βορειοανατολικά του Γκρίσμπορν και το εστιακό βάθος περίπου στα 10 χλμ.

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός: Έξι απεγκλωβισμοί στο Μεσοχώρι και στη Μαγούλα - Η στιγμή των 6 ρίχτερ (video)

Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας.

Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Subscribe to Ρίχτερ