Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προϋπολογισμός: Ο Σκανδαλίδης καταψήφισε... κατά λάθος τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Εκ παραδρομής καταψήφισε τα έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Κώστας Σκανδαλίδης, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των «όχι» σε 16, κατά την ψηφοφορία του Προϋπολογισμού 2021.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε προκάλεσε αρχικά ερωτηματικά, καθώς ήταν γνωστό ότι τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταψήφιζε μόνον το ΚΚΕ.

Αχτσιόγλου: Ο Προϋπολογισμός που ψηφίζεται απόψε δεν πρέπει να εφαρμοστεί

Το χειρότερο για τον νέο Προϋπολογισμό είναι να εφαρμοστεί, διότι η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα έχουμε την πιο βαθιά ύφεση στην Ευρώπη και - την ίδια στιγμή - επιμένει να διευρύνει και να επεκτείνει την ίδια ακριβώς πολιτική.

Σύγκρουση στη Βουλή για τέταρτη ημέρα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2021

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα στην Ολομέλεια η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον κρατικό προϋπολογισμό 2021, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με την ψήφισή του.

Ξεκίνησε η συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2021 - Πότε ψηφίζεται

Ξεκίνησε η συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή του μετά από πέντε ημέρες. Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 της ερχόμενης Τρίτης και  να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, καθώς λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, 250 βουλευτές θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Βουλή: Αρχίζει το απόγευμα η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού 2021

Με τις οικονομικές μεταβλητές της πανδημίας στο επίκεντρο, αρχίζει σήμερα το απόγευμα, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που «στοχεύει στην υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επ

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή – Ύφεση 10,5% το 2020 – Ανάπτυξη 4,8% το 2021

Πρωτογενές έλλειμμα 3,88% και ανάπτυξη 4,8% για το 2021 και ύφεση 10,5% για το 2020 – κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ χαμηλότερα από το Προσχέδιο – προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Προϋπολογισμός 2021: Στη Βουλή σήμερα το τελικό σχέδιο – Ποια είναι η ύφεση για το 2020

Yψηλό πρωτογενές έλλειμμα φέτος και το 2021 προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή. Το κοντέρ της ύφεσης γράφει πάνω από 10%  από 8,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση ενώ παράλληλα ο πήχης της  ανάπτυξης προσγειώνεται στο 5% για το επόμενο έτος από 7,5% που προέβλεπε το προσχέδιο.

Σταϊκούρας: Νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής για τον Σεπτέμβριο – Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Έναν τρίτο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» για τον Σεπτέμβριο, με βάση και τα στοιχεία για τους τζίρους του Αυγούστου και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που επλήγησαν περισσότερο, προανήγγειλε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τρύπα «μαμούθ» στον προϋπολογισμό – Πρωτογενές έλλειμμα 8,2 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8,199 δισ. ευρώ παρουσίασε ο Προϋπολογισμός στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2020 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,166 δισ. ευρώ αποτυπώνοντας στα δημοσιονομικά μεγέθη τις επιπτώσεις από την πανδημία.

«Τρύπα» 6,1 δις στον Προϋπολογισμό το Α’ εξάμηνο – Εκτός στόχου όλοι οι φόροι

Έλλειμμα ύψους 6,101 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον Προϋπολογισμό το Α’ εξάμηνο εφέτος, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 381 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2019.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ενίσχυση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. ζητούν οι πολίτες

Περισσότερους πόρους για την Ε.Ε. ζητούν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ώστε να διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις προτεραιότητες θέτουν την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις θέσεις εργασίας και την ενίσχυση της οικονομίας.

ΤτΕ: Στα 8,87 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 15,334 δισ. ευρώ, από 17,749 δισ. ευρώ πέρυσι

Έλλειμμα 8,87 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2020, έναντι ελλείμματος 2,069 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Subscribe to Προϋπολογισμός