Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Μετά την κατακραυγή η ΝΔ όρισε άρον άρον συνεδρίαση - Από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες προσπάθησαν να αναβάλουν επ΄ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ.

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων

Έως 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους οι υπόχρεοι δήλωσης Πόθεν Έσχες στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής pothen.gr. 

Με μεγάλη προσοχή οι υπόχρεοι πρέπει να επιλέγουν το έτος αλλά και το είδος της δήλωσης που υποβάλλουν.

Χωρίς κυρώσεις μπορούν να τροποποιήσουν οι βουλευτές τα πόθεν έσχες τους!

Σύμφωνα με τον Νόμο 3213/2003, προβλέπονται προθεσμίες όχι μόνο για την υποβολή, αλλά και για την τροποποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες). Οι προθεσμίες, αν δεν τηρηθούν απαρέγκλιτα προβλέπονται κυρώσεις. Και διοικητικές (με πρόστιμα από 200 μέχρι 100.000 Ευρώ!) και ποινικού χαρακτήρα.

Από 1η Οκτωβρίου μέχρι 31/12 οι δηλώσεις Πόθεν Εσχες

Από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υποβάλλονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την τροπολογία, αυτή, τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.3213/2003, σχετικά με τη δήλωση και τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών και λοιπών κατηγοριών προσώπων.

Προθεσμία 8 ημερών έδωσε η Βουλή στον Παπασταύρου

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ

Αντιμέτωπος με ενδεχόμενο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών βρίσκεται ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Στάυρος Παπασταύρου, εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματος του  σε υποθέσεις φοροδιαφυγής (Λίστα Λανγκάρντ – Panama Papers).

Την καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες ζήτησε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008 σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή ο τέως υπουργός επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντων

Μαξίμου: Η δημοσιογραφική αλητεία, το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής

ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΣΠΗΣ

Διευκρινίσεις έρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με «το θόρυβο που προσπαθούν κάποιοι να ξεσηκώσουν», γύρω από το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού και τις συνοψίζουν σε τέσσερα σημεία.

Απάντηση – διάψευση στα όσα γράφονται για το Πόθεν Έσχες του Τσακαλώτου

«Δυστυχώς ο πατέρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είναι ο… Γουόρεν Μπάφετ για να κερδίσει 702 χιλ. ευρώ μέσα σ’ ένα χρόνο, όπως υποστηρίζει το Πρώτο Θέμα!», τονίζεται από κύκλους του ΥΠΟΙΚ, μετά από δημοσιεύματα που παρουσίαζαν «κροίσο» τον υπουργό Οικονομικών. 

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Αντώνη Σαμαρά

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ 2012 Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εισόδημα 112,419,98 ευρώ δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο Πόθεν Έσχες του 2012, ενώ η σύζυγός του το ποσό των 65,664,83 ευρώ.

Subscribe to Πόθεν Έσχες