Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Φραν Βάλτερ Στάινμαϊερ -θετικός στον ιό σωματοφύλακάς του

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μπήκε σε καραντίνα σήμερα, αφού ένας από τους σωματοφύλακές του βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του.

«Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος τέθηκε σε καραντίνα επειδή ένας σωματοφύλακας βρέθηκε θετικός στην Covid-19», είπε ο εκπρόσωπος αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κοινό άρθρο Παυλόπουλου- Σταϊνμάιερ στην FAZ

Έκκληση για επιστροφή στις θεμελιώδεις ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνουν από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με άρθρο τους στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ στην Αθήνα.

Υποταγμένοι

Οι έξι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να αρχίσει "το συντομότερο δυνατόν" τη διαδικασία της εξόδου του από την ΕΕ. Αυτή είναι η κατηγορηματική δήλωση των 6 παλιών της ενωμένης Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Γαλλία και η Ιταλία.

Σταϊνμάιερ: Αποδίδει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας στο προσφυγικό

«Η συμφωνία η οποία συνάφθηκε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών λειτουργεί και καμία άλλη μεταναστευτική οδός δεν έχει αντικαταστήσει εκείνη που διέρχετο μέσα από την Ελλάδα».

Ο Στάινμαϊερ καταδικάζει το κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες των Βαλκανίων

Με το κλείσιμο των συνόρων οι βαλκανικές χώρες φόρτωσαν απλώς τα προβλήματα στην Ελλάδα και η συνέπεια ήταν να δημιουργηθεί κατάσταση ανάγκης εκεί, είπε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Στάινμαϊερ: Αυταπάτη η διευθέτηση του προσφυγικού χωρίς την Ελλάδα

Αιχμές του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών κατά της Αυστρίας για την απόφαση να εξαιρέσει την Ελλάδα

Την μονομερή σύγκλιση της διάσκεψης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων από την Αυστρία επέκρινε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Subscribe to Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ