Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μπάιντεν: Δεν έχω τίποτα με τους δισεκατομμυριούχους, οι φόροι όμως πρέπει να αυξηθούν

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατευθύνεται προς την αύξηση της φορολογίας για τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις εταιρείες, κατέστησε χθες σαφές ότι "δεν έχει τίποτα κατά των εκατομμυριούχων και των δισεκατομμυριούχων", υπογραμμίζοντας ωστόσο, σε επικριτικό τόνο, το γεγονός ότι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Amazon, δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντ σε ο

Όργιο φοροδιαφυγής τους μήνες της καραντίνας

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει από την εφορία, θα λέγαμε παραφράζοντας μία φράση που ταιριάζει στις μέρες μας. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δείχνουν πως η φοροδιαφυγή οργίασε στους μήνες της πανδημίας.

Σταϊκούρας: Εάν χρειαστεί θα στηρίξουμε τους πολίτες για την αγορά εμβολίου για τον κορωνοϊό

«Εάν χρειαστεί, το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χ. Σταϊκούρας ερωτηθείς εάν οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όταν θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, ή θα υπάρξει κάλυψη του κόστους αυτού από το Δημόσιο.

Πότε μπαίνει η επιστροφή φόρου 2020, οι οδηγίες της ΑΑΔΕ

Οδηγίες για το πότε θα μπει η επιστροφή φόρου 2020 δίνει η ΑΑΔΕ.

Οι φορολογούμενοι πριν δουν το ποσό της επιστροφής στο τραπεζικό τους λογαριασμό θα πρέπει να πιστοποιηθεί και η φορολογική αλλά και η ασφαλιστική τους ενημερότητα.

Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σε 4,8 εκατομμύρια ανέρχονταν ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων που είχαν υποβληθεί έως χθες, με αποτέλεσμα να είναι σε εκκρεμότητα περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις (από το σύνολο των περίπου 6,4 εκατομμυρίων) έως τις 29 Ιουλίου, οπότε- με τα σημερινά δεδομένα- λήγει η προθεσμία.

«Φορολογήστε μας» – Μεγιστάνες ζητούν να τους επιβληθεί φόρος για να βοηθήσουν όσους πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού

Μια ομάδα μεγιστάνων του πλούτου, μεταξύ αυτών η κληρονόμος Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ και ο συνιδρυτής των Ben & Jerry’s προέτρεψαν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος τους προκειμένου να βοηθήσουν τους φτωχούς να επιβιώσουν του νέου κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε.

ΕΝΦΙΑ: Οι εκπτώσεις και οι μειώσεις στο φόρο που ισχύουν φέτος

Με το χρόνο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να εκπνέει στις 29 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετράει αντίστροφα και ο χρόνος για το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μειώνονται οι φόροι για τα νέα αυτοκίνητα - Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και υβριδικά

Αλλάζει το καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", το νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει μεταξύ άλλων ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ.

Φόροι: Νέα παράταση στην αποπληρωμή τους - Ποιοι τη δικαιούνται

Ως το τέλος Οκτωβρίου μπορούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που πλήττονται, όσοι νοικιάζουν φοιτητική κατοικία, καθώς και οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων. Το πρώτο “πακέτο” φόρων και δόσεων ρυθμίσεων που “πάγωσαν” ως το τέλος Αυγούστου, αφορούσε στις υποχρεώσεις Μαρτίου και Απριλίου.

Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τέσσερις ακόμη νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βουλή. Το πρώτο, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ.

Εφορία: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων οφειλών - Ποιους αφορά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρατείνονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων προς τις εφορίες - ΔΟΥ /Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν εντός του Μαΐου 2020.

Έκπτωση φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ και ενοίκια

Κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ, παράλληλα με την τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την εστίαση, η διάταξη για την έκπτωση φόρου που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν μείωση εισοδήματος λόγω του οριζόντιου μέτρου κουρέματος των ενοικίων.

Φορολογική δήλωση 2020: Οι κωδικοί που κρύβουν έξτρα φόρο για τους φορολογούμενους

Αγορά ακινήτων, ανέγερση οικοδομών, αγορά μετοχών, σύσταση ή αύξηση του κεφαλαίου επιχειρήσεων, δάνεια που χορηγούνται σε φυσικά πρόσωπα, απόκτηση πρώτης κατοικίας, αγορά κινητών πραγμάτων όπως πίνακες ζωγραφικής, επίπλων ή κοσμημάτων άνω των 10.000 ευρώ ακόμη και γονικές παροχές σε χρήμα άνω των 300 ευρώ τον χρόνο.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό αναβάλλουν για το 2021 πέντε φοροελαφρύνσεις

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, με την ανάλογη σωτηριολογική ρητορική, ένα νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η δέσμη μέτρων συνοδεύεται και από αρκετούς ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης, ως προς το πώς θα κινηθούν οι δείκτες το επόμενο τρίμηνο.

"Ανάσα" μέσω εκπτώσεων φόρου: Ποιες ελαφρύνσεις εξετάζονται και ποιους αφορούν

Φορολογική "ανάσα" σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις εξετάζει να δώσει το οικονομικό επιτελείο μέσω ελαφρύνσεων και εκπτώσεων φόρου προκειμένου να ενισχύσει έτσι όσους έχουν πληγεί ή ακόμα πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και του lockdown.

Subscribe to Φόροι