Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φινλανδία: Νοσοκόμα αντλεί περισσότερες δόσεις εμβολίου από τα φιαλίδια με ειδική τεχνική

Περισσότερες δόσεις εμβολίων κατάφερε να αποσπάσει μια νοσοκόμα από τη Φινλανδία, χρησιμοποιώντας μια τεχνική με φυσαλίδες στα φιαλίδια των σκευασμάτων. Μάλιστα, η Sari Roos διδάσκει και στους συναδέλφους της την τεχνική της, εξασφαλίζοντας ότι περισσότεροι πολίτες θα μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Φινλανδία: Κρίθηκε αντισυνταγματική και αποσύρθηκε η πρόταση για καραντίνα σε πέντε πόλεις

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας απέσυρε την πρότασή της, με βάση την οποία οι πολίτες σε πολλές μεγάλες πόλεις θα υποχρεώνονταν να κλειστούν στα σπίτια τους για να σταματήσει η εξάπλωση της Covid-19, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν.

Ανησυχία στη Φινλανδία: Ασυνήθιστη αύξηση της ραδιενέργειας μέσα σε πυρηνικό σταθμό

Η φινλανδική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια STUK ανακοίνωσε σήμερα πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν μέσα στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto γύρω στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Δυτική Φινλανδία, όμως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας έξω από τον σταθμό και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Κορωνοϊός: Αρνητική η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν βρέθηκε αρνητική στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της, αφού την Παρασκευή αποχώρησε πρόωρα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ επειδή είχε βρεθεί κοντά σε επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα.

Εκατό ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μετεγκατασταθούν στη Φινλανδία

Εκατό ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μετεγκατασταθούν στη Φινλανδία, όπως συμφωνήθηκε σε επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπ. Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον υπ. Εσωτερικών της Φινλανδίας Olly-Poika Parviainen.

Τόμας Σαρανχέιμο - Ο νέος πρόεδρος του Euro Working Group

Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του Φινλανδού Τόμας Σαρανχέιμο (Tuomas Saarenheimo) στη θέση του προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EWG), που είναι επιφορτισμένη με την προετοιμασία των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Απολογία της Εσθονίας για ρατσιστικό-μειωτικό σχόλιο του επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος προς τη Φινλανδή Πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της Εσθονίας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την Φινλανδή ομόλογό του, εξαιτίας ενός εθνικιστή στην κυβέρνηση της Βαλτικής χώρας ο οποίος μίλησε ανάρμοστα για την νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας. 

Πόσο ενοχλεί η αλήθεια;

Φαίνεται πως η πλήρης αλήθεια για τη ζωή και την οικογένεια της νέας Πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, "ενόχλησε" κάποια ελληνικά μέσα και προσπάθησαν να την αποκρύψουν. Βέβαια στην εποχή μας..."ουδέν κρυπτόν υπό το διαδίκτυο" 

Οι Ελληνίδες πολιτικοί που χαιρέτησαν την εκλογή της νέας πρωθυπουργού στη Φινλανδία

Την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη Φινλανδία από την επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Σάνα Μαρίν με τη σύμπραξη 5 κομμάτων στα 4 των οποίων ηγούνται γυναίκες, χαιρέτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας είναι μόνο 34 ετών και μεγαλωμένη από δύο μητέρες

Η υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας Sanna Marin, είναι μόλις 34 ετών και επιλέχτηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της για να αναλάβει την πρωθυπουργία, έπειτα από την παραίτηση του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε και αναμένεται να ορκιστεί αύριο Τρίτη.

Γιατί οι Φινλανδοί δεν θέλουν το ευρώ

«Για τους εργαζόμενους της Φινλανδίας, το ευρώ σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερες αμοιβές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο αναφέρεται σε συμφωνία που καλούνται να υπογράψουν τα συνδικάτα της χώρας για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Subscribe to Φινλανδία