Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν περισσότερο οι ασθενείς με παχυσαρκία - Τι έδειξε νέα έρευνα

Οι ασθενείς Covid-19 με παχυσαρκία είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν μακροχρόνια συμπτώματα της νόσου για μήνες μετά την ανάρρωση τους από την οξεία φάση της λοίμωξης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που δείχνει ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου στους παχύσαρκους.

Για πρώτη φορά ένα φάρμακο φάνηκε τόσο αποτελεσματικό κατά της παχυσαρκίας – Τι είναι η σεμαγλουτίδη

Η σεμαγλουτίδη, ένα αντιδιαβητικό φάρμακο που δοκιμάστηκε σε κλινική μελέτη σε 16 χώρες, οδήγησε σε απώλεια 15% του βάρους κατά μέσο όρο. Είναι η πρώτη φορά που ένα φάρμακο έχει αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικό κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ανακάλυψη Έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα κατά της παχυσαρκίας

Το μυστικό καταπολέμησης της παχυσαρκίας θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας, καθιστώντας την καταπολέμηση της ευκολότερη από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Παχυσαρκία, η μεταβολική μάστιγα της εποχής. Τι νεότερο;

1ο μάθημα Καρδιομεταβολικού Σχολείου Metropolitan Hospital & Metropolitan General

Το Καρδιομεταβολικό Σχολείο, το πρωτότυπο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην καρδιομεταβολική ιατρική, ξεκίνησε τη «σχολική χρονιά».

Κορωνοϊός: Καπνιστές και παχύσαρκοι πιο ευάλωτοι στον ιό

Τι είχε αναφέρει ο Σωτήρης Τσιόδρας για το κάπνισμα και τον Covid-19

Οι καπνιστές είναι περισσότερο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το ίδιο ισχύει και για τους παχύσαρκους… Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό;

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας – Να μπει τέλος στον στιγματισμό των υπέρβαρων ζητούν οι ειδικοί

Κινδυνεύουν με σωματικές και ψυχικές βλάβες από τις διακρίσεις που υφίστανται

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, περισσότεροι από 100 ειδικοί, καθώς επίσης ιατρικοί και επιστημονικοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο, απευθύνουν έκκληση, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στον στιγματισμό των παχύσαρκων ανθρώπων.

Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία ως ασθένεια – Τη θεωρούν προσωρινό πρόβλημα

Οι Έλληνες τείνουν να μην αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία ως ασθένεια, παρά τα αυξημένα ποσοστά της στη χώρα, και πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα το οποίο λύνεται με δίαιτα.

Κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση και παιδική παχυσαρκία οι απειλές στην υγεία των Ελλήνων

Σύμφωνα με την ανάλυση της έκθεσης του ΟΟΣΑ που έκανε ο ΣΕΒ αυτά που απειλούν περισσότερο την υγεία των Ελλήνων είναι το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η παιδική παχυσαρκία.

Υποσιτισμός και παχυσαρκία υπάρχουν και στις πλούσιες και στις φτωχές χώρες

Τα μωρά και τα παιδιά στις φτωχές χώρες που εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους εξαιτίας της έλλειψης τροφής κινδυνεύουν εξίσου και από την παχυσαρκία καθώς τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη και τα ανθυγιεινά τρόφιμα υπάρχουν πλέον σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Η απόλυτη μεταμόρφωση: Έχασε 57 κιλά και έγινε καλλονή! (ΦΩΤΟ)

Η παχυσαρκία είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και το παράδειγμα της Niamah Haddow μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όσους ψάχνουν κίνητρο, προκειμένου να αποκτήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Εφιαλτικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο λαμβάνει η παχυσαρκία

ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ                                                                                                           

Ζούμε πλέον σε ένα πλανήτη όπου οι παχύσαρκοι είναι περισσότεροι σε αριθμό από τους λιποβαρείς (υπερβολικά αδύνατους), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Αυτές είναι οι ασθένειες που απειλούν κάθε σύγχρονη κοινωνία

Στοιχεία σοκ δείχνουν μέρα με την ημέρα πολλά σοβαρά νοσήματα, που χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως «μάστιγες» και ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύονται σε μείζονα απειλή  για κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Subscribe to Παχυσαρκία