Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ντομπρόβσκις: Τέλη Ιουλίου οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

"Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έδωσαν σήμερα το τελικό πράσινο φως για την έγκριση δώδεκα εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, λίγο μετά τη λήξη του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Ντομπρόβσκις: Ανεβάζει στα €33 δισ. το μερίδιο της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στα 33 δισ. ανεβάζει το μερίδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist, o Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι από το νέο πακέτο των 750 δισ. αντιστοιχούν για την Ελλάδα 22,6 δισ. ευρώ οικονομικές ενισχύσεις και επιπλέον δάνεια 9,4 δισ. ευρώ.

Ντομπρόβσκις για «Ταμείο Ανάκαμψης»: Με μεταρρυθμίσεις και αυστηρούς όρους οι επιδοτήσεις

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υπόσχεται, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», ανταλλάγματα στα 4 κράτη-μέλη της ΕΕ, τα οποία διαφωνούν με τη δημουργία Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να το εγκρίνουν.

Ντομπρόβσκις: Με ενισχυμένη εποπτεία η πρόσβαση της Ελλάδας στα 32 δισ. ευρώ

Ενισχυμένη εποπτεία θα περιλαμβάνει το ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης, ξεκαθαρίζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους ανεξάρτητα από το προσφυγικό

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να περάσουν τα απαιτούμενα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα και να «ξεκλειδώσουν» τη νέα βοήθεια, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η προσφυγική κρίση, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπροβσκις.

Ντομπρόβσκις: Η ταχύτητα της αξιολόγησης εξαρτάται από την Ελλάδα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να «κινηθεί γρήγορα» για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, όμως το πόσο γρήγορα θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις εξαρτάται πρωτίστως από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε από Στρασβούργο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης

Απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν στον Τόμσεν

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς για το άρθρο – «φωτιά» του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Ντομπρόβσκις: Κανένας λόγος ανησυχίας για τις τράπεζες της Ε.Ε.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσπάθησε σήμερα να καθησυχάσει τους επενδυτές, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με την αστάθεια που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, αναφέρει το CNBC.

Subscribe to Ντομπρόβσκις