Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέα παραλλαγή - Εντοπίστηκε στέλεχος με 34 μεταλλάξεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα καθώς Αφρικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στην Αγκόλα μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού που φέρει συνολικά 34 μεταλλάξεις.

"Έκρηξη" με 546 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

"Έκρηξη" με 546 νέα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης, κατόπιν ανάλυσης 606 δειγμάτων, την περίοδο 9 Ιανουαρίου-23 Μαρτίου από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο Μεσολόγγι – Από την Αφρική ο ασθενής

Αρκετά μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού έδειξαν δείγματα που έφτασαν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και εστάλησαν στην Ακαδημία Αθηνών. Μάλιστα μέρος των δειγμάτων προερχόταν από τις περιοχές του Αστακού και του Μεσολογγίου.

Συναγερμός για τα μεταλλαγμένα κρούσματα - «Έσπασαν» το φράγμα των 3.000 – Ποιες περιοχές σαρώνουν

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μας, καθώς η επέλαση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού εκτόξευσε τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών που σύμφωνα με τους ειδικούς μεταδίδονται πολύ πιο γρήγορα στην κοινότητα.

Κορωνοϊός: 441 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού "σαρώνουν" με 441 νέα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν έπειτα από αναλύσεις δειγμάτων, που αφορούν την περίοδο 30 Ιανουαρίου-13 Μαρτίου, από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Καλύμνου, Ρόδου, Λέσβου, Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων που εντοπίστηκε στην Αθήνα

Πονοκέφαλο προκαλούν στις υγειονομικές αρχές οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, με αποκορύφωμα τον εντοπισμό κρούσματος με το συνδυασμό της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

Κορωνοϊός: Οι μεταλλάξεις εξουδετερώνουν τα εμβόλια;

Νέα μελέτη σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού από την Βρετανία και τη Νότια Αφρική προβλέπει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια και ορισμένα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση αυτών των μεταλλάξεων και ότι αυτές αυξάνουν τις πιθανότητες επαναμόλυνσης από τον ιό.

Νέα μετάλλαξη κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία - Συνδέεται με την Αντίγκουα

Σε συναγερμό βρίσκονται για ακόμα μία φορά οι υγειονομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η PHE (Δημόσια Αρχή Υγείας της Αγγλίας) ανέφερε πως μία νέα μετάλλαξη κορωνοϊού ταυτοποιήθηκε στη χώρα. Συγκεκριμένα το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού ανιχνεύτηκε σε δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αντίγκουα της Καραϊβικής.

Ανιχνεύτηκαν στα λύματα της Θεσσαλονίκης η νοτιοαφρικανική και η βρετανική μετάλλαξη

Τα μεταλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2, που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότιο Αφρική ανιχνεύονται στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, σε συχνότητες συγκρίσιμες με αυτές που εντοπίζονται κλινικά.

Κορωνοϊός: Στα 1.667 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης – 48 της Νότιας Αφρικής

Ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 η γονιδιωματική ανάλυση σε 944 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 22 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021.

Κορωνοϊός: Γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε στο OPEN πως δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Επίσης, μίλησε για τα εμβόλια λέγοντας πως σήμερα εγκρίνεται στην Αμερική το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το εμβόλιο της Pfizer απόλυτα αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης βρίσκεται στη δίνη των μεταλλάξεων κορωνοϊού που δημιουργούν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς τους, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της Pfizer θωρακίζει ενάντια στις μεταλλάξεις όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

«Καμπανάκι» στη Βρετανία από δύο νέες μεταλλάξεις

Δύο νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19, ένα εκ των οποίων έχει ταξινομηθεί ως «ανησυχητικό», ταυτοποιήθηκαν στην Βρετανία, φέροντας κάποιες ομοιότητες στο νοτιοαφρικανικό και βραζιλιάνικο στέλεχος, έγινε σήμερα γνωστό από μια κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων.

Τα 412 έφτασαν τα κρούσματα της "βρετανικής μετάλλαξης" στην Ελλάδα - Στα 6 της νοτιοαφρικανικής

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 52 δειγμάτων από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, που αφορούν την περίοδο 28 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου 2021 και προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και από Πύλη Εισόδου. 

Κορωνοϊός: Τεράστια η πίεση στο ΕΣΥ - Τρόμος οι μεταλλάξεις - Σκληρά μέτρα στο "τραπέζι"

Η επιβολή ενός σκληρού lockdown μπορεί να δίχασε τους λοιμωξιολόγους στη μαραθώνια συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο, αν το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμείνει υψηλό, οι ειδικοί θα θέσουν το μέτρο εκ νέου στο τραπέζι, για να αποφευχθεί η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ. Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε

Subscribe to μεταλλάξεις