Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο χάρτης της διασποράς των 1.837 νέων κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» παραμένει για ακόμα μια μέρα η Αττική και η Θεσσαλονίκη, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού είναι και πάλι μεγάλος.

Συγκεκριμένα, στην Αττική καταγράφονται 493 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 262. Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο τουλάχιστον διψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε 29 νομούς.

Κορωνοϊός: Έπεσαν κάτω από 2.000 τα ημερήσια κρούσματα

Σε 1.837 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, ανακοινώθηκαν επίσης 29 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 332 ασθενείς.

Πού εντοπίζονται τα 2.187 νέα κρούσματα - 579 στην Αττική, "βράζουν" Θεσσαλονίκη & Λάρισα - Ο χάρτης διασποράς

Από τα 2.187 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 29/09 ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται ξανά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ ακολουθούν πολλές περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Πού εντοπίζονται τα 2.978 νέα κρούσματα - 560 στην Αττική - "Βράζουν" Θεσσαλονίκη και Λάρισα - Ο χάρτης διασποράς

Από τα 2.978 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 28/09 ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται ξανά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ ακολουθούν πολλές περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Πού εντοπίζονται τα 2.130 νέα κρούσματα - 426 στην Αττική, 325 στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης διασποράς

Από τα 2.130 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 27/09 ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται ξανά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ ακολουθούν πολλές περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Έκλεισε και τρίτο τμήμα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού - Στο Μούλκι Κορινθίας 

Στο χωριό Μούλκι του δήμου Σικυωνίων, στην Κορινθία, έκλεισε το τρίτο τμήμα σχολείου, πανελλαδικά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ'2, που θα παραμείνει σε αναστολή από σήμερα, 24/09, έως τις 3 Οκτωβρίου.

Σαρηγιάννης: 74.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι το τέλος του χρόνου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πού εντοπίζονται τα 2.125 νέα κρούσματα - 403 στην Αττική, 345 στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης διασποράς

Από τα 2.125 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 23/09 ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται ξανά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ ακολουθούν πολλές περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Πού εντοπίζονται τα 1.305 νέα κρούσματα - 230 στην Αττική, 226 στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης διασποράς

Από τα 1.305 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 19/09 ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται ξανά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ ακολουθούν πολλές περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Καπραβέλος: Ανησυχούμε για μεγάλη έξαρση μέχρι τα Χριστούγεννα - «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

«Αγωνιούμε πολύ για το 4ο κύμα. Περιμένουμε ότι μετά τον Οκτώβριο όταν οι συνθήκες θα έχουν ευνοήσει τον κορωνοιό, τα σχολεία, οι συνωστισμοί και τα ΜΜΜ θα κάνουν πάλι την ζημιά», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της  ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Πού εντοπίζονται τα 2.255 νέα κρούσματα - 431 στην Αττική, 337 στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης διασποράς

Από τα 2.255 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 17/09 ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται ξανά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ενώ ακολουθούν πολλές περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Σαρηγιάννης: Αναστροφή σε αυξητική πορεία κρουσμάτων – Και 4.500 κρούσματα τέλη του μήνα

Στην πορεία των κρουσμάτων αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, η οποία όπως τόνισε παρουσιάζει αναστροφή και έχει αυξητική πορεία.

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα κρούσματα εντοπίζεται σε παιδί - Τι λένε οι ειδικοί

Εκτεταμένος έλεγχος μέσω rapid και self test πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστούν εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά αρκετά από τα οποία ήταν ασυμπτωματικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 348.038 τεστ, εκ των οποίων:

Subscribe to Κρούσματα