Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ενοίκια Απριλίου: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση 40% - Αναλυτικά όλοι οι ΚΑΔ

ΦΕΚ έλαβε η απόφαση για τα μειωμένα ενοίκια Απριλίου, σύμφωνα με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολή του συνολικού ενοικίου ή του 40% του μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο. Σε αυτή περιγράφονται αναλυτικά όλοι οι ΚΑΔ.

Μειωμένα ενοίκια: Τι προβλέπεται για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

Παράταση μέχρι τις 28/4 για τις αιτήσεις επιδότησης εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία για την επιδότηση αγοράς θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, έπειτα από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.Σημειώνεται πως η προθεσμία κανονικά έληγε αύριο, 4 Μαρτίου.

Τρίμηνο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, αρμόδιο για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, η Υπουργική Απόφαση για τον Β΄ Κύκλο Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: «Στο κόλπο» και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις

Ξεπέρασαν τις 280.000 οι αιτήσεις, πέντε μέρες πριν λήξει η διορία

Πριν καν πέσει η αυλαία των πληρωμών για την Επιστρεπτέα 5, ο νέος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής σαρώνει τα πάντα και ήδη έχουν ξεπεράσει και τις 281.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εν μέσω θεομηνίας.

41,6 δισ. ευρώ έχουν χάσει οι επιχειρήσεις το 2020 λόγω πανδημίας

Οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας υπήρξαν «θύματα» της υγειονομικής κρίσης, με την μεγαλύτερη μείωση, κατά 53,4%,να καταγράφεται στον κλάδο του τουρισμού και την μικρότερη, κατά 3,1%, να εντοπίζεται στον αγροτικό κλάδο

Αναστολές Συμβάσεων: Τι ισχύει για επιχειρήσεις που κλείνουν σε περιοχές αυξημένου κινδύνου

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Φεβρουαρίου 2021 για επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων - Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Μια σειρά από νέα μέτρα στήριξης για τις πληττόμενες -από τον κορωνοϊό– επιχειρήσεις περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.

Κάποια από τα νέα μέτρα είναι η παράταση της «κάλυψης» ενοικίου, αλλά και οι ρυθμίσεις για τις επιταγές, καθώς και νέο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών.

Βουλή: Ο Σταϊκούρας προανήγγειλε μέτρα για επιχειρήσεις – Τι περιλαμβάνουν

Την ενεργοποίηση του νέου προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη επιχειρήσεων με κάλυψη των πάγιων δαπανών προωθεί η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Αχτσιόγλου: Κίνδυνος επιβίωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους

«Κοινωνικά επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας ότι «το 2021 βρίσκει τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και τους εργαζόμενούς τους σε κατάσταση ασφυξίας και κίνδυνο επιβίωσης».

Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα καταβάλουν ρυθμισμένες δόσεις με πρόσθετο περιθώριο ενός μήνα

Την επέκταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων κατά ένα μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση και έχουν ενεργό και έχουν συγκεκριμένο κωδικό δραστηριότητας προβλ

Ιταλία: 390.000 επιχειρήσεις κατέβασαν οριστικά ρολά λόγω κορωνοϊού

Φέτος στην Ιταλία, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, κατέβασαν οριστικά ρολά 390.000 επιχειρήσεις, όπως αναφέρει η εμπορική ένωση της χώρας Confcommercio, σε έκθεση την οποία παρουσίασε τη Δευτέρα.

Lockdown: Παρατείνονται έως 31 Ιανουαρίου τα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Παράταση έως 31 Ιανουαρίου στα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Παρατείνονται και το 2021 τα μέτρα του Lockdown για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άρση των μέτρων και επιβάλλουν επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν με click away

Κανονικά θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο, και για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δικαιούνται για ολόκληρο τον Δεκέμβριο:

Τα 8 μέτρα στήριξης για τον Δεκέμβριο - Τι ισχύει για εργαζομένους και επιχειρήσεις

Ανακοινώθηκαν τα 8 μέτρα που θα ισχύσουν το Δεκέμβριο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για την επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, που ίσχυαν από την αρχή του δεύτερου lockdown. 

Ποιες επιχειρήσεις θα παίρνουν άδεια λειτουργίας... με ένα κλικ

Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε σήμερα το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της άδειας λειτουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η παρουσίαση έγινε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες του νομοσχεδίου, στη φιλοσοφία του και στις επιμέρους λεπτομέρειές του.

Σταϊκούρας: Πιθανή η μετάθεση των οφειλών των επιχειρήσεων το 2022

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε τοποθέτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σχετικά με τη συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους, απάντησε ότι, «Θα εξεταστεί η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για τ

Subscribe to Επιχειρήσεις