Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έρευνα: Μια στις τρεις μικρές εταιρείες που παρέμειναν ανοιχτές τον Μάιο έκανε απολύσεις

Μία στις τρεις επιχειρήσεις παγκοσμίως προχώρησαν σε μείωση προσωπικού για να μπορέσουν να επιβιώσουν

Αυτό προκύπτει από έρευνα στο Facebook, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Μείωση ενοικίου 40%: Στο ΦΕΚ η απόφαση - Ποιες επιχειρήσεις την δικαιούνται Ιούλιο και Αύγουστο

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Αναστολή σύμβασης εργασίας: Διευκρινίσεις για την υποβολή των δηλώσεων Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της ΕΡΓΑΝΗ επιπρόσθετες διευκρινίσεις αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ισχύει για τις πληττόμενες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις και τους εργαζόμενούς τους.

Συγκεκριμένα:

Για ποιες επιχειρήσεις απαγορεύεται η λειτουργία τους μέχρι 28 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία, στο σύνολο της επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου 2020 έως και 28 Ιουνίου 2020, των ιδιωτικών επιχειρήσεων και αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Τσίπρας από Ρόδο: Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι (Video)

Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που θα έχει συνεργασία με Αυτοδιοικητικούς, φορείς και τοπικά στελέχη. Την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Άρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές

Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, περαιτέρω σταδιακή άρση των μέτρων. Ωστόσο, κάποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές και είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν.

Αυτές οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν από σήμερα

Από σήμερα, Δευτέρα, 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν πολλές επιχειρήσεις με συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από σήμερα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

"Μάχονται" να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις στην "μετα-κορωνοϊού" εποχή

Μία ακόμα μάχη επιβίωσης είναι αναγκασμένες να δώσουν οι επιχειρήσεις μετά το πέρας της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) συμβάλλοντας σε ένα νέο αναπτυξιακό «restart» της ελληνικής οικονομίας.

Άρση περιορισμών "Μέρος 5ο": Τί ανοίγει την 1η Ιουνίου (ΛΙΣΤΑ)

Τις κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως οι κανόνες ασφαλείας για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στα εν λόγω καταστήματα, θα ανακοινωθούν με κοινή υπουργική απόφαση.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας – Βασικό θέμα οι ξένες επενδύσεις

Με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι έμειναν εκτός, τι ισχύει για ατομικές, επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

Το νέο πακέτο μέτρων ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια αναλύθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς, ωστόσο φαίνεται ότι μένουν εκτός οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιστήμονες.

Νέα παράταση για οφειλές που λήγουν τον Μάιο – Αφορούν επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εκμισθωτές

Παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020 οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων και εκμισθωτών ακινήτων οι οποίες λήγουν μέσα στο μήνα Μάιο.

Άρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν από τη Δευτέρα -Τι ισχύει για μάσκες και μετακινήσεις

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο σχετικά με τη χρήση μάσκας καθώς από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων τον κορωνοϊό και ανοίγουν ορισμένες επιχειρήσεις και καταστήματα.

Reuters: Πιο χαλαρή η ΕΚΤ απέναντι στις τράπεζες, για να δανειοδοτηθούν οι επιχειρήσεις

Σε χαλάρωση των κανονισμών περί κεφαλαιακής επάρκειας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προσανατολίζονται οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δώσουν μεγαλύτερα περιθώρια στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης να χορηγούν δάνεια στις επιχειρήσεις που πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στην κρίση λόγω κορωνοϊού και τη βαθιά ύφεση.

Γερμανός υπ. Οικονομίας: Θα αποτραπεί ενδεχόμενο ξεπούλημα γερμανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται η Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, τόνισε ωστόσο ότι η βάση της γερμανικής οικονομίας είναι υγιής και «δεν προσφέρεται για ξεπούλημα»

Κορωνοϊός: Όλες οι διευκρινίσεις και τα χρονοδιαγράμματα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Αναλυτικές διευκρινίσεις για όλα τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων–εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, δίνει το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιό του. 

Subscribe to Επιχειρήσεις