Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στις 11 Μαρτίου θα γίνει συνεδρίαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κορωνοϊός: Πότε θα έχουμε τείχος ανοσίας στη χώρα – Πώς θα εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει

Το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η περίοδος μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης σε συγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, άφησε ανοιχτό απόψε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στον Καναδά

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ενέκριναν ένα τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό του φαρμακευτικού κολοσσού AstraZeneca, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Οτάβα,η οποία έχει εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech και της Moderna, παρήγγειλε 20 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου.

Μόσιαλος: 6 εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο από κορωνοϊό (πίνακας)

Έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.

Μόσιαλος: Πότε πρέπει να προσέχουν περισσότερο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο

Σαφείς εξηγήσεις για ποιο λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ακόμα και αφότου εμβολιαστούν δίνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στo Facebook, ο κ. Μόσιαλος εξηγεί το πώς λειτουργούν τα εμβόλια στον οργανισμό μας και ποια είναι η διαφορά των εμβολίων που κυκλοφορούν.

Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όσους λάβουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού; - Ο Γεωργαντάς απαντά

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τις κατηγορίες ανθρώπων που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Κοντοζαμάνης: Εξετάζεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την τακτική ενημέρωση

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα το εμβόλιο μονής δόσης της Johnson & Johnson να χορηγείται από γιατρούς και φαρμακεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την σημερινή ενημέρωση.

Εμβόλιο: Αίτηση για έγκριση υπέβαλε η Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη χορήγηση ευρωπαϊκής άδειας κυκλοφορίας υπό αίρεση, για το ερευνητικό υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19.

Νέα στοιχεία από το Ισραήλ για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech: Στο 85% η αποτελεσματικότητα μετά την πρώτη δόση

Η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα 85%, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή μελέτη στο προσωπικό του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ιατρικού Κέντρου Σέμπα.

54,08 ευρώ ανά εμβόλιο ζητούσαν αρχικά από την ΕΕ οι BioNTech και Pfizer

Τιμή 54,08 ευρώ ανά δόση εμβολίου ζήτησαν οι BioNTech και Pfizer από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια αρχική πρόταση τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλούνται η Sueddeutsche Zeitung και οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.

Κέρκυρα: Με παράλυση στα κάτω άκρα γιατρός μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Γιατρός του νοσοκομείου Κέρκυρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού με παράλυση κάτω άκρων. Ο γιατρός αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού παρουσίασε κόπωση και μυαλγίες και λίγο αργότερα υπέστη παράλυση των κάτω άκρων.

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Λιγότερα τα τεστ κορωνοϊού λόγω κακοκαιρίας

Λιγότερα τεστ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πορείας της πανδημίας θα γίνουν λόγω της κακοκαιρίας που σάρωσε την χώρα και τις τελευταίες ώρες σφυροκοπά την Αττική που έχει άλλωστε και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Αλλαγές στο πρόγραμμα εμβολιασμού λόγω κακοκαιρίας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, για σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μετατίθεται για τις 10:30 σε ολόκληρη την Αττική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Subscribe to Εμβόλιο