Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χαρίτσης για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Ποιος είναι ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων μειώθηκε κατά 15,8% κατά το 3ο τρίμηνο, δείχνουν τον δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΣΤΑΤ: "Μικραίνει" Η Ελλάδα - Ακόμα λιγότερες οι γεννήσεις το 2019!

«Μίκρυνε» περαιτέρω η Ελλάδα πέρυσι, καθώς οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 41.202 άτομα. Παράλληλα, οι πολίτες στρέφονται όλο και περισσότερο στα σύμφωνα συμβίωσης αντί των θρησκευτικών και πολιτικών γάμων.

Ύφεση-ρεκόρ: "Βουτιά" 15,2% στο ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο - Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Σοκ  προκαλούν τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή την περίοδο που είχε επιβληθεί το lockdown. Το "πάγωμα" της οικονομικής δραστηριότητας οδήγησε σε βίαιη συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Αχτσιόγλου: Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας από τον φιλότιμο κ. Μητσοτάκη

Νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - «Στο 11μηνο διακυβέρνησης της ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 7,8% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Φεβρουάριο

Αύξηση 7,8% σημείωσε τον Φεβρουάριο εφέτος το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, καθώς η αξία των ελληνικών εξαγωγών είχε αρνητικό πρόσημο, ενώ αυτή των εισαγωγών παρουσίασε- έστω και μικρή- άνοδο.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτει:

Χαρίτσης: Όνειρο προεκλογικής νυκτός οι αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ για την οικονομία (video)

“Όνειρο προεκλογικής νυκτός” χαρακτηρίζει τις “αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την οικονομία” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη

Παππάς - Τσίπρας: Ύφεση αντί για ανάπτυξη φέρνει η απάτη της ΝΔ

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την απάτη των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και στην οικονομία» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο.

Δραγασάκης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία επιβάλλουν επανασχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής

«Αρχικά θέλω να αναφερθώ στα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ γιατί πρέπει να προβληματίσουν. Με βάση αυτά τα στοιχεία το 2019 κλείνει με ρυθμό ανάπτυξης 1,9%.

ΕΛΣΤΑΤ: Χαμηλότερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη το 2019 - Κατά 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ

Βραδύτερη κατά 0,1% σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού ήταν τελικά η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2019. Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ το 2019 αυξήθηκε κατά 1,9% έναντι πρόβλεψης στον Προϋπολογισμό για άνοδο κατά 2%.

ΕΛΣΤΑΤ: Σε πτώση η εγχώρια βιομηχανία - Μείωση 0,3% του τζίρου σε μέσα επίπεδα το 2019

Παρά τη μεγάλη αύξηση κατά 11,3% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μείωση 0,3% σημείωσε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία σε μέσα επίπεδα πέρυσι, παρά τη μεγάλη αύξηση κατά 11,3% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ν. Παππάς: "Κακές εγχώριες επιλογές και διεθνείς εξελίξεις οδήγησαν στην πτώση της βιομηχανικής παραγωγής"

Η δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκου Παππά, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής:

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 0,6% της βιομηχανικής παραγωγής το 2019

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο 2019, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:

Subscribe to ΕΛΣΤΑΤ