Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Όταν επιθυμούμε κάτι πολύ ο εγκέφαλος το κάνει πραγματικότητα! Δείτε τον τρόπο!

Η Βρετανίδα επταθλήτρια Τζέσικα Ένις κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ της και φαντάζεται με κάθε λεπτομέρεια την επικείμενη εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες λόγω Covid-19

Μια μελέτη από ερευνητές του University College London (UCL), η οποία αναφέρεται σε 43 περιπτώσεις ασθενών με COVID-19 που υπέστησαν προσωρινή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εγκεφαλικά επεισόδια, νευρική βλάβη ή άλλες σοβαρές εγκεφαλικές διαταραχές, ήρθε να προστεθεί στις πρόσφατες μελέτες που διαπίστωσαν επίσης ότι η ασθένεια μπορεί να βλάψει τον εγ

Το δηλητήριο του σκορπιού στην καταπολέμηση του καρκίνου στον εγκέφαλο;

Όλοι φοβούνται το δηλητήριο του σκορπιού, αλλά δύο επιστημονικές ομάδες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι άρχισαν να το αξιοποιούν για να αναπτύξουν νέες θεραπείες αφενός για την αρθρίτιδα και αφετέρου για τον καρκίνο του εγκεφάλου (γλοιοβλάστωμα).

Έρευνα: Ο εγκέφαλος γερνά από το καθημερινό κάπνισμα και αλκοόλ

Οι άνθρωποι που καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ καθημερινά έχουν πιο γερασμένο εγκέφαλο, σε σχέση με όσους καπνίζουν και πίνουν λιγότερο ή καθόλου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πώς καταστρέφει πνεύμονες κι εγκέφαλο;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση «European Heart Journal», αναδείχθηκαν ορισμένοι, μέχρι τώρα άγνωστοι, μηχανισμοί με τους οποίους το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει την υγεία.

Έρευνα: Το Διαδίκτυο "πειράζει" τον εγκέφαλό μας

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμια των Western Sydney, Χάρβαρντ, Kings College, Οξφόρδης και Μάντσεστερ ανακάλυψαν, ότι το Διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει οξείες και διαρκείς αλλαγές σε συγκεκριμένες περιοχές γνωστικής λειτουργίας, οι οποίες μπορεί να αντανακλούν αλλαγές στον εγκέφαλο και να επηρεάζουν την ικανότητα συγκέντρωσης, μνή

Έρευνα: Τελικά διαφέρει ο γυναικείος εγκέφαλος από τον ανδρικό;

Κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζονται επιστημονικές μελέτες που ισχυρίζονται ότι βρίσκουν διαφορές ανάμεσα στον «γυναικείο» και στον «ανδρικό» εγκέφαλο. Κατά καιρούς επίσης έρχεται ο αντίλογος ότι ο εγκέφαλος είναι «γιούνισεξ» και ότι οι όποιες νευροβιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Εντυπωσιακά στοιχεία για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας όλη ημέρα κι όλη νύχτα, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για αυτόν;

Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και αιώνες να ξεδιπλώσουν τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου και έχουν αποκαλύψει αρκετά συναρπαστικά πράγματα για το πώς λειτουργεί.

Γνωρίστε εντυπωσιακά στοιχεία για τον ανθρώπινο εγκέφαλο:

Η καλύτερη ασπίδα προστασίας για καρδιά και εγκέφαλο!

Απίστευτες οι ευεργετικές του ιδιότητες!

Το κάρυ είναι το κατεξοχήν μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας. Είναι ένα μπαχαρικό που εκτός από ιδιαίτερη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. 

Δείτε τι κάνει η τσίχλα στον εγκέφαλο!

Κι όμως οι τσίχλες κάνουν καλό στον εγκέφαλο! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από… μια νέα έρευνα που τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δε μασάνε.

Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρόνος χρηματιστής, Γιώργος Δασκαλέας, ο οποίος σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές θεωρείται ένας εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος της απάτης μαμούθ των 500 εκατομμύριων δολαρίων.

Η πολλή σκέψη... κουράζει

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΣ                                                 

Το πολυπλοκότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος είναι χωρίς αμφιβολία ο εγκέφαλος.

Απίστευτο: Δείτε τι προκαλεί στον εγκέφαλο η σιωπή και η ησυχία!

Από παλιά άνθρωποι που εκτιμούσαν τη σιωπή λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο αυτόματα ή το κοινωνικό σύνολο τους αντιμετώπιζε με καχυποψία ή τους «φόρτωνε» με την ταμπέλα του «μονόχνωτου» και του «ιδιόρρυθμου».

Πώς ο εγκέφαλός μας… καθορίζει την πίστη μας για τον θεό;

Αναρωτήθηκες ποτέ από πού πηγάζει η ανθρώπινη ανάγκη να πιστέψουμε στον θεό; Σε κάτι που είναι ανώτερο από εμάς; Μήπως επειδή από την φύση μας είμαστε αρκετά αδύναμη και θέλουμε να νιώθουμε πως όχι μόνο δεν είμαστε μόνοι, αλλά υπάρχει κάτι που είναι ανώτερο από εμάς άρα και πιο δυνατό; Τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο μας για να νιώσουμε έτσι;

Subscribe to εγκέφαλος