Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έβρος: Τουρκικό drone έφτασε σε βάθος 2 χιλιομέτρων μέσα στην ελληνική πλευρά

Σε προκλητικές πτήσεις με drones, πέρα από την οριογραμμή του Έβρου προχωρούν οι Τούρκοι, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ από τη Μίνα Καραμήτρου. Έλληνες συνοριοφύλακες διαπιστώνουν αύξηση των πτήσεων τουρκικών drones, φτάνοντας ακόμα και σε βάθος δύο χιλιομέτρων.

Όπλα-λέιζερ αναπτύσσει η Ρωσία για να καταρρίπτει drones! (Βίντεο)

Τα drones αποτελούν ένα από τα πλέον διαδεδομένα «όπλα» στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων και η Ρωσία έχει αποφασίσει να βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να τα αντιμετωπίσει, αναπτύσσοντας ένα νέο οπλικό σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία λέϊζερ.

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν; - "Πόλεμος" των drones πάνω από το Αιγαίο – Πώς θα απαντήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Το περιστατικό με το drone που πέταξε στα τέλη Σεπτεμβρίου πάνω από το Καστελόριζο με τα ηχεία του να παίζουν τουρκικά εμβατήρια φανέρωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί εκτός από τα UAVs και μικρότερες μη επανδρωμένες συσκευές για κατασκοπεία, επιτήρηση και ψυχολογικές επιχειρήσεις, όπως η παραπάνω.

Κρήτη: Ψεκασμοί με drone για τα κουνούπια

Στο πλαίσιο του, υπό εξέλιξη, τριετούς Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών 2020-2022» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα ψεκασμός από αέρος.

Ελληνική απάντηση στα τουρκικά drones

Στην Ελλάδα και ειδικότερα στο αεροδρόμιο της Λάρισας βρίσκονται τα αμερικανικής κατασκευής drone UAV ΜQ-9B Sea Skyguardian για να περάσουν από δοκιμές, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία παράδοσής τους στη χώρα μας.

Υπερσύγχρονα drones θα εντοπίζουν τα… αυθαίρετα!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΒΑΡΙΕΣ «ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά drones, επιστρατεύει  το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα αυθαίρετα προκειμένου να εντοπίσει όσους ιδιοκτήτες δεν θα έχουν έως τότε τακτοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές.

Πάνε το… γράμμα πόρτα-πόρτα με drones και ρομπότ!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Στο μέλλον, το γράμμα ή το δέμα στην πόρτα του σπιτιού σας μπορεί να μην το παραδώσει ο γνώριμος ταχυδρόμος σας, αλλά κάποιο...ρομπότ. Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post) ήδη δοκιμάζουν ρομπότ, σε ρόλο βοηθού ταχυδρόμου.

Συνεργασία Αγγλίας - Γαλλίας για την ανάπτυξη drones νέας γενιάς

Η Γαλλία και η Βρετανία συμφώνησαν στην επένδυση συνολικά 2 δισ. ευρώ σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός επόμενης γενιάς drone πολλαπλών ρόλων, με σκοπό να τεθεί σε επιχειρησιακή χρήση μετά το 2030, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Subscribe to drones