Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμβόλιο AstraZeneca: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναστέλλει τις δοκιμές στα παιδιά

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξε μαζί με τη βρετανο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, αναμένοντας τη γνωμοδότηση της αρμόδιας βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

Τουρκικό μη επανδρωμένο ταχύπλοο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο τουρκικές εταιρείες η Meteksan Defense και Ares Shipyard ετοίμασαν και δοκιμάζουν το δικό τους εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης (USV Unmanned surface vehicle ή Μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας).

Μετά τα εξοπλισμένα ιπτάμενα drones θα επιχειρήσουν να εξοπλίσουν το πολεμικό τους ναυτικό με περισσότερα σκάφη επιφανείας.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Johnson & Johnson ξεκινά δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους

Η Johnson & Johnson ξεκίνησε σήμερα τις δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους στις ΗΠΑ του εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό, αφού ανακοίνωσε λεπτομέρειες μιας μελέτης σε πιθήκους που έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση. 

Κορωνοϊός: Το Κέιμπριτζ ξεκινά δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους – Στην τρίτη κλινική φάση και το εμβόλιο της Moderna

Η δοκιμή COV002, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στοχεύει να αξιολογήσει τον δείκτη ανταπόκρισης ατόμων που διαφόρων ηλικιών που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και σε τι ποσοστό μπορούν να προστατευτούν από την COVID-19 χρησιμοποιώντας ένα νέο εμβόλιο που ονομάζεται ChAdOx1 nCoV-19. Η έρευνα στο τελικά στάδιο θα δώσει επίσης π

Νέο εμβόλιο στις ΗΠΑ - Ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι δοκιμές εμβολίων σε ανθρώπους. Όπως είπε ο Σωτήρης Δανέζης, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού την Τετάρτη, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός, η Pfizer, ξεκίνησε τη δική της δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους.

Μόσιαλος: 254 κλινικές δοκιμές εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια για τον κορωνοϊό-Πότε αναμένονται αποτελέσματα

Στις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το φάρμακο και το εμβόλιο του κορωνοϊού αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον ιό.

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ξεκίνησε δοκιμές εμβολίου σε τρωκτικά

Το Ισραήλ ξεκίνησε δοκιμές του πρωτότυπου ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε τρωκτικά, σε ένα βιοχημικό εργαστήριο.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή, την 1η Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που βρίσκεται στο Νες Ζιόνα, να συνδράμει τη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Δύο εργαστήρια ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου «Kevzara»

Τα γαλλικά εργαστήρια Sanofi κι η αμερικανική Regeneron έχουν ξεκινήσει τις κλινικές έρευνες για την αξιολόγηση του φαρμακευτικού σκευάσματος Kezvara για την θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών, που έχουν προσβληθεί από οξεία μορφή του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

Subscribe to Δοκιμές