Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Ακόμη δύο περιοχές στο βαθύ κόκκινο – 26 στο σύνολο

Ακόμη δύο περιοχές της χώρας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του Επιδημιολογικού Χάρτη λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.

Πρόκειται για την Καστοριά και τη Φλώρινα.

Οι 26 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι:

Κορωνοϊός: Νέος επιδημιολογικός χάρτης - «Βαθύ κόκκινο» για Γρεβενά, Αρτα και Αιτωλοακαρνανία

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνουν από σήμερα, άλλες τρεις περιοχές της χώρας, καθώς με βάση τη διασπορά του κορωνοϊού και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα, η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να «αναβαθμίσει» σε ό,τι αφορά στην επικινδυνότητα λόγω κορωνοϊού άλλες τρεις περιφέρειες

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι 29 περιοχές που «βράζουν» (χάρτης)

Αλλαγές προέκυψαν χθες στον επιδημιολογικό χάρτης της χώρας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται αισθητά.

Κορωνοϊός: Σε βαθύ κόκκινο άλλες πέντε περιοχές της Ελλάδας

Ακόμη πέντε περιοχές μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο, δηλαδή στο ανώτερο επίπεδο 5 του Επιδημιολογικού Χάρτη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα.

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» 16 περιφέρειες - Ποιες περιοχές έχουν ενταχθεί

Το «βαθύ κόκκινο» επέστρεψε στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και οι ειδικοί εξακολουθούν να απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «πράσινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας έχει αρχίσει και «κοκκινίζει», την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού σπάνε το φράγμα των 6.000. Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων προκειμένου να το Σύστημα Υγείας να αντέξει ενόψει του νέου κύματος και σταδιακά, μετά την κορύφωσή του να επέλθει η κανονικότητα.

ECDC: Στο «πορτοκαλί» η Ελλάδα – Ποιες περιοχές υποχώρησαν στο «κίτρινο»

Περαιτέρω βελτίωση παρουσίασε η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που παρουσιάστηκαν σήμερα 23 Σεπτεμβρίου.

ECDC – κορωνοϊός: «Σκούρυνε» ο χάρτης της Νότιας Ευρώπης – Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι στο «βαθύ κόκκινο»

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος το «κόκκινο» στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, 19 Αυγούστου.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας - Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία

Προσοχή από τους ειδικούς για Αττική, Μαγνησία, Λάρισα, Φλώρινα, Κως, Κέρκυρα και Νάξο - Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Οι περιοχές που προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Χάρτης ECDC: Βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα - Στο κίτρινο το μεγαλύτερο μέρος

Βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να βάφονται "κίτρινες", όπως αποτυπώνεται στους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων -ECDC.

 

Δημιουργήθηκε ο πιο ολοκληρωμένος «χάρτης» του γονιδιώματος του κορωνοϊού

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Χάρτης ECDC: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα τεστ

Στο «πράσινο» βρίσκεται, πλέον, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με αναθεωρημένο εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενώ κατατάσσεται στις λίγες χώρες με τους περισσότερους ελέγχους στην Ευρώπη.

Ο χάρτης της πανδημίας στην Ευρώπη: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα – Πού βρίσκεται η χώρα στο δείκτη θετικότητας

Μοιρασμένη σε «κόκκινο» και «κίτρινο» χρώμα είναι η Ελλάδα, στον αναθεωρημένο χάρτη με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Κορωνοϊός – Χάρτης ECDC: "Κοκκινίζει" η Ελλάδα – Κάτω του ορίου συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Χωρίς «πράσινη» περιοχή μετά από αρκετό καιρό εμφανίζεται η Ελλάδα στον χάρτη για τον κορωνοϊό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Η Αττική, η Αχαΐα και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ «κίτρινες» είναι οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας - Ποια μέτρα ισχύουν στις «κόκκινες» και τις «κίτρινες» περιοχές

Στα.. δύο χωρίζεται από σήμερα στις 6 το πρωί η Ελλάδα, με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας να ενεργοποιείται ξανά, έχοντας αυτή τη φορά δύο επίπεδα. Πρόκειται για το επίπεδο επιτήρησης «κίτρινο» και αυξημένου κινδύνου «κόκκινο». Μάλιστα, η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο», μαζί με ακόμα εννέα περιοχές.

Αυτός είναι ο νέος υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας - Όλα τα μέτρα ανά επίπεδο

Από αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, τίθεται σε ισχύ ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 με δύο επίπεδα, Α – Επιτήρησης και Β – Αυξημένου Κινδύνου. 

Τα μέτρα που εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη την Επικράτεια είναι τα εξής:

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης του ECDC για την Ευρώπη – «Πορτοκαλί» η Ελλάδα μαζί με δύο ακόμα χώρες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι αναθεωρημένοι χάρτες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την επιδημία του κορωνοϊού, με την Ελλάδα πλέον να φαίνεται ότι μπαίνει σε νέο τούνελ, συγκρίνοντας με την εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η μόνη με πράσινο χρώμα

Subscribe to χάρτης