Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βρετανία: Βαρύ το πλήγμα του Brexit στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Περίπου οι μισές βρετανικές επιχειρήσεις που κάνουν εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποφέρουν από τις νέες εμπορικές ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν λόγω του Brexit, αποκαλύπτει μελέτη των Βρετανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων (BCC), ζητώντας την βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης.

Brexit – Βόρεια Ιρλανδία: Ξαναρχίζουν οι έλεγχοι που ανεστάλησαν έπειτα από απειλές

Οι έλεγχοι μετά το Brexit που ανεστάλησαν πριν μια εβδομάδα λόγω των φόβων για την ασφάλεια του προσωπικού θα ξαναρχίσουν από αύριο, Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.

Η «πύλη εισόδου» των ΗΠΑ μετά το Brexit θέλει να γίνει η Ολλανδία

Η Ολλανδία θέλει να είναι η “πύλη εισόδου” των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Ο Ρούτε πρόσθεσε ότι η Ολλανδία είναι “η πιο διατλαντική” χώρα της ΕΕ που θέλει να πάρει τον ρόλο της Βρετανίας, μετά το Brexit και την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Brexit: Η ΕΕ «κινδυνεύει» να είναι πολύ καλά χωρίς την παρουσία των Βρετανών

Μία οικονομική και στρατιωτική δύναμη αποχωρεί σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενός ανέκαθεν καχύποπτου, απρόθυμου και δύσκολου εταίρου, είναι πιθανόν να αποδειχθεί ευεργετική για την συμμαχία των 27.

Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε την εμπορική συμφωνία για τη μετά το Brexit εποχή με την EE, προσθέτοντας την υπογραφή του σε εκείνη των επικεφαλής της ΕΕ, αφού το έγγραφο αποστάλθηκε από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο.

«Αν τη διάβασα; Η απάντηση είναι, ναι», σχολίασε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Brexit: Πώς προετοιμάστηκε η Ελλάδα για την μεγάλη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου

Ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2021 στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στις 31.12.2020 λήγει η μεταβατική περίοδος που είχε οριστεί με τη Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές του 2020.

Οι γκρίζες ζώνες και τα "περίεργα" σημεία της συμφωνίας για το Brexit

Εκ νέου μέσω αναδιαπραγμάτευσης μπορεί να «ανοίξει» η εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα ρυθμίζει τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εξής, εάν οι δύο πλευρές διαφωνούν στην εφαρμογή της σε ένα σημείο ή και να ακυρωθεί στην ολότητά της, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος τις

Brexit: Πώς υποδέχονται οι «27» της ΕΕ την εμπορική συμφωνία – Τα επόμενα βήματα

Συμφωνία επετεύχθη για τις εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, όπως ανακοίνωσαν Βρυξέλλες και Λονδίνο, σε κλίμα ανακούφισης. Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί αύριο, Παρασκευή, από τους μόνιμους αντιπροσώπους της ΕΕ.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας δυνατής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Brexit - Τζόνσον: Λογική η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Βρετανία συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια «λογική» μεταβατική περίοδο 5,5 ετών όσον αφορά το ζήτημα της αλιείας, η οποία είναι μεν μεγαλύτερη από τα τρία χρόνια που επιδίωκε αλλά μικρότερη από τα 14 χρόνια που ζητούσαν αρχικά οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζό

Αυτή είναι η συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας για το Brexit: Τι προβλέπεται και οι όροι «κλειδιά»

Η ιστορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας, που θα ρυθμίζει τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εξής, και μέσω της οποίας είναι γεγονός το 

Το Brexit είναι γεγονός: Ιστορική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας και ΕΕ

Είναι γεγονός πλέον, έχουμε οριστικά Brexit μετά τη σημερινή συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες οριστικοποίησαν τη συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ και της Βρετανίας μετά το Brexit την οποία διαπραγματεύονταν επί δέκα μήνες.

Brexit: «Θέμα ωρών» η ανακοίνωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Βρετανίας

Έπειτα από 9 μήνες βασανιστικών διαπραγματεύσεων, όλα δείχνουν ότι είναι πλέον θέμα ωρών η ανακοίνωση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μετά-Brexit εποχή.

Συμφωνία για το Brexit «βλέπει» ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι τώρα πιστεύει πως οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανότερο να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, παρά να μην την επιτύχουν αλλά οι συνομιλίες μπορεί να προχωρήσουν πέρα από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Brexit: Μια "τελευταία προσπάθεια" στις διαπραγματεύσεις δηλώνει ο Μπαρνιέ

Μια «τελευταία προσπάθεια» ώστε να πραγματοποιηθεί το Brexit με συμφωνία, γίνεται στις Βρυξέλλες, ενώ ο χρόνος μετρά λιγότερο από 10 ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου.

«Βρισκόμαστε πραγματικά στην καθοριστική στιγμή: κάνουμε μια τελική προσπάθεια» δήλωσε ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνέ.   

Τζόνσον για Brexit: Το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει συμφωνία

Οι Βρετανοί διαπραγματευτές εξακολουθούν να προσπαθούν να γεφυρώσουν την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στις εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ο τερματισμός της μεταβατικής περιόδου χωρίς μια τέτοια συμφωνία παραμένει το πιθανότερο αποτέλεσμα, δήλωσε και πάλι την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Subscribe to Brexit