Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Bloomberg: Η ΕΕ θα κλιμακώσει τις κυρώσεις προς την Τουρκία εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στη Μεσόγειο

Εάν η Τουρκία επιστρέψει «σε ανανεωμένες μονομερείς ενέργειες ή προκλήσεις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, οι οποίες στοχεύουν στο να προκαλέσουν ζημιές στα συμφέροντα της ΕΕ και των μελών της, ιδίως στα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, πρέπει να κατασταθεί σαφές ότι αυτό θα έχει πολιτικές και οικονομικές συνέπειες», αναφέρει

Bloomberg: Δύο γυναίκες απειλούν την κυριαρχία του Ερντογάν στην Τουρκία

Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς που φεύγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βασίστηκε σε μια τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική για να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από την οικονομική κρίση της Τουρκίας και τα προβλήματα του κόμματός του, του ΑΚP.

Bloomberg: Τραγική η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα

"Η Ελλάδα κατρακύλησε 19 θέσεις από τις 23 Νοεμβρίου, που δημοσιεύσαμε το προηγούμενη μας μέτρηση, καθώς οι θάνατοι αυξήθηκαν και το αυστηρό lockdown παρατείνεται μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Bloomberg.

Bloomberg: Αυτός θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να ονομάσει τον Άντονι Μπλίνκεν υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης που θα σχηματίσει αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Bloomberg για Ερντογάν: Η ατιμωρησία του δίνει φτερά

Τη στρατηγική της επίδειξης δύναμης και της πολεμόχαρης ρητορικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εγκατέλειψε το δόγμα των «μηδενικών προβλημάτων» με τα όμορα κράτη κι οδήγησε την Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης με τις περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής, επιχειρεί να αναλύσει το Bloomberg.
 

Bloomberg και Guardian: Για δύο λόγους Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στο χείλος μιας σύρραξης

Τους λόγους που έχουν έχουν φέρει την Ελλάδα και την Τουρκία, στο χείλος μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με πρώτο και κύριο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρούν να αναλύσουν το Bloomberg και ο Guardian.

Bloomberg: Τα «νταηλίκια» Ερντογάν δεν γίνονται μόνο για το φυσικό αέριο

Σε ανάλυσή του, το αμερικανικό Bloomberg περιγράφει πώς ο Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν φιλοδοξεί να καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή μουσουλμανική δύναμη που θα «ανταγωνίζεται» ακόμη και δυνάμεις όπως η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Bloomberg: Η Τουρκία προκαλεί και αψηφά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ

Εκτενές ρεπορτάζ για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, φιλοξενεί το Bloomberg με τίτλο «Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως κυρίαρχη χώρα».

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί στον καλύτερο διαφημιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζει την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg, τονίζοντας ότι «η οικειοποίηση του έργου του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο»

Κορωνοϊός: Πώς και πότε επιτέλους θα τελειώσει ο εφιάλτης - Το Bloomberg εξηγεί

Με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη να έχουν επιβάλει περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού, που σαρώνει την υφήλιο, το ερώτημα που τίθεται πιεστικά είναι «πότε επιτέλους θα τελειώσει ο εφιάλτης»;

Bloomberg: O κορωνοϊός ίσως σημάνει το τέλος της αμερικανικής παντοκρατίας - Η Κίνα στο προσκήνιο

Καθώς οι αγορές στροβιλίζονται στη δίνη του κορωνοϊού και ο πλανήτης αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας σκληρής ύφεσης, οι συγκρίσεις με την τελευταία, παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είναι αναπόφευκτες.

Αφιέρωμα Bloomberg στη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου: Τι πραγματικά θέλουν οι «μεγάλοι» από τη Λιβύη

Ενόψει της κρίσιμης διάσκεψης για τη Λιβύη που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο, το Bloomberg φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του ανάλυση για το τι ακριβώς επιδιώκουν οι μεγάλες δυνάμεις που θα κάτσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι.

Subscribe to Bloomberg