Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Επιστήμονες ταξινόμησαν τους ασθενείς στα νοσοκομεία σε τρεις κατηγορίες

Αμερικανοί επιστήμονες ταξινόμησαν τους ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τα προϋπάρχοντα υποκείμενα νοσήματα και τη σοβαρότητα της κλινικής εικόνας τους.

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία για τους μικρούς ασθενείς

Η παροχή άριστων ιατρικών υπηρεσιών προς τα παιδιά, 24 ώρες το 24ωρο/365 ημέρες το χρόνο είναι το κύριο μέλημα των Εξωτερικών Ιατρείων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ που λειτουργούν σε έναν μοντέρνο και άνετο χώρο στο “0” επίπεδο του θεραπευτηρίου.

Αυξημένη η πιθανότητα πολυοργανικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς μετά το εξιτήριο

Οι άνθρωποι που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από νοσηλεία λόγω Covid-19 εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά βλαβών σε διάφορα όργανα του σώματός τους («πολυοργανική δυσλειτουργία») σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Ο αυξημένος κίνδυνος δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους.

Παγώνη για κορωνοϊό: Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι​​​​​​​

«Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι» δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Παγώνη σχολίασε πως οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

COVID-19: Προσοχή στους ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ

Τα δύο πιο συχνά χρόνια αναπνευστικά νοσήματα είναι το χρόνιο βρογχικό άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Το χρόνιο βρογχικό άσθμα κατατάσσεται στην κατηγορία του ήπιου άσθματος και τα άτομα που πάσχουν από αυτό συνήθως ακολουθούν εισπνεόμενη φαρμακευτική αγωγή και δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όσον αφορά την COVID-19.

«Eυαγγελισμός»: Πέντε ασθενείς διασωληνωμένοι σε απλή κλινική

Στην «εντατική» βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η πίεση που δέχεται από τις εισαγωγές είναι ασφυκτική, με την πανδημία να δημιουργεί ανησυχητική συμφόρηση στις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Το παράξενο σύμπτωμα που μπορεί να διαρκέσει 5 μήνες!

H "μακρά COVID" ή “COVID-19 μακράς διαρκείας” είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί, αλλά όχι όλοι, οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, όπου ορισμένα από τα συμπτώματά τους –μερικά εκ των οποίων είναι εντελώς παράξενα και φαινομενικά ανεξήγητα- καταλήγουν να διαρκούν για μήνες αφότου υποτίθεται ότι έχουν απαλλ

Παγώνη: Αυτό που προέχει είναι να καταφέρουν οι ασθενείς να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε για ακόμα μία φορά η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι να καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ευχόμενη σε όλους περαστικά.

Κορωνοϊός - Έρευνα: Τριπλάσιο το ποσοστό θνητότητας από την εποχική γρίπη

Ο κορωνοϊός σίγουρα δεν είναι «μια γριπούλα», όπως ισχυρίζονταν αρκετοί στην αρχή της πανδημίας: εξαιτίας της Covid έχει καταλήξει τριπλάσιος αριθμός ανθρώπων στα νοσοκομεία σε σχέση με αυτόν που πεθαίνει από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με γαλλική έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Ποιες μέρες είναι πιο μεταδοτικοί και επικίνδυνοι για τους γύρω τους

Πότε ένας ασθενής με COVID-19 είναι πιθανότερο να μεταδώσει τον ιό; Η Müge Çevik λέκτορας Ιατρικής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο St Andrews και η Antonia Ho λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης σε άρθρο τους στο The Conversation αναφέρονται στην έρευνά τους που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Lancet Microbe, και απαντά στο πότε είναι η κορύφωση της μετ

Ασθενείς έχασαν τα δόντια τους λόγω κορωνοϊού

Οι άνθρωποι που έχουν ήδη προβλήματα με τα δόντια τους μπορεί να δουν επιδείνωση της κατάστασης στο στόμα τους, ακόμη και να χάσουν δόντια, λόγω της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, υποστηρίζουν ορισμένοι ασθενείς και Αμερικανοί επιστήμονες.

Κορωνοϊός: Πότε είναι οι φορείς πιο μεταδοτικοί

Είναι πιθανότερο κάποιος φορέας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 να τον μεταδώσει έως την πέμπτη μέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ότι ένας άνθρωπος είναι πιο μεταδοτικός στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης Covid-19, όταν συνήθως έχει και μεγαλύτερο ιι

Κορωνοιός – Ασθενείς: Πώς συνεχίζεται η ζωή μετά τη ΜΕΘ

Το βαρύ και διαρκές «αποτύπωμα» που αφήνει για τους ασθενείς κορωνοϊού η νοσηλεία στη ΜΕΘ σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους -σωματική και ψυχική υγεία, εργασία και βιοπορισμός- καταγράφει νέα αμερικανική μελέτη.

Κορωνοϊός: Αμφιβολίες σχετικά με την «καταιγίδα» του ανοσοποιητικού που σκοτώνει ορισμένους ασθενείς

Οι επιστήμονες εγείρουν πλέον σημαντικές αμφιβολίες τι είναι αυτό που προκαλεί την λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», μια αυτοκαταστροφική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που επιδεινώνει σοβαρά την κατάσταση αρκετών ασθενών με Covid-19.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα επτά βασικά συμπτώματα

«Κλειδί» στη μελέτη του κορωνοϊού από τους επιστήμονες ήταν ο εντοπισμός των πιο βασικών συμπτωμάτων που προκαλεί, καθώς χρειάστηκε αρκετός χρόνος από την εμφάνιση του ιού για να καταλήξει η επιστημονική κοινότητα στο ποια είναι τελικά τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι ασθενείς. 

Κορωνοϊός: Οι επιπλοκές που εμφανίζει ο ένας στους επτά ασθενείς

Ο ιός SARS-CoV-2 προκαλεί δυνητικά σοβαρές νευρολογικές βλάβες περίπου σε έναν στους επτά ασθενείς, ενώ αυξάνεται κατά 38% ο κίνδυνος θανάτου νοσοκομειακού ασθενούς, βάσει νέας μελέτης που υπογράφουν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και δημοσιεύεται στο Neurology.

Το περίεργο φαινόμενο με την «ομίχλη» που παρουσιάζουν όσοι ανάρρωσαν από κορωνοϊό

Χιλιάδες ασθενείς που πέρασαν την Covid-19, ιδίως όσοι είχαν σοβαρά συμπτώματα, αλλά όχι μόνο αυτοί, διαπιστώνουν ότι -ακόμη και μετά την ανάρρωση τους- μια θολούρα στον εγκέφαλο τους εμποδίζει να εργαστούν κανονικά και να λειτουργήσουν στην καθημερινή ζωή τους. Η κατάσταση αυτή, που θυμίζει ομίχλη του νου, χαρακτηρίζεται κατά π

Μεγάλη προσοχή: Από τι κινδυνεύουν οι ασθενείς με covid-19

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δυνητικά θανατηφόρων θρόμβων αίματος, διατρέχουν οι ασθενείς με covid-19, ενώ στην ίδια κατηγορία ασθενών διαπιστώνονται υψηλότερα ποσοστά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, με βάση τα αυξανόμενα στοιχεία που έχουν πλέον στα χέρια τους οι ειδικοί σ' όλον τον κόσμο, τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια συνέ

Κορωνοϊός: Αρνητικά 22 τεστ σε προσωπικό του «Σωτηρία»

Αρνητικά είναι 22 τεστ για covid-19 που έγιναν στο προσωπικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του "Σωτηρία", όπου είχαν εντοπιστεί, 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Εντός της ημέρας αναμένονται ακόμα 16 αποτελέσματα από το προσωπικό της Κλινικής.

Subscribe to Ασθενείς