Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σύνοδος πρυτάνεων: Η κατάληψη ΑΕΙ δεν είναι ανεκτή

Η κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων είναι μια μη-αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας, όπως και συκοφάντηση και η στοχοποίηση Πρυτάνεων, συλλογικών και μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης θίγει το Πανεπιστήμιο και δεν είναι ανεκτή, συμφώνησαν οι πρυτάνεις κατά την έκτακτη Σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης του Αρ

ΑΠΘ: Η Σύγκλητος ζητά το τέλος της κατάληψης

Η Σύγκλητος ζητά Τον τέλος της κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του Α.Π.Θ., που συνεχίζεται για 8η μέρα ζητεί η Σύγκλητος του ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι καθίσταται αδύνατη η η λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών για Τμήματα Σχολών.

ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες από την αστυνομική επέμβαση

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα 31 άτομα που συνελήφθησαν για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα επεισόδια που ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την εκκένωσή του.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην Παιδεία - Κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτο)

Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές-μέλη παρατάξεων που εκπροσωπούνται στους φοιτητικούς συλλόγους με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ.

ΑΠΘ: Πρώτη επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στα χέρια του Πρύτανη

Η πρώτη επώνυμη καταγγελία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έφτασε στα χέρια του πρύτανη του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Νίκου Παπαϊωάννου.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μετά από τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κεραμέως για ΑΠΘ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση

Η Νίκη Κεραμέως είχε τη Δευτέρα (18/01) επικοινωνία με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αναφορικά με καταγγελίες πρώην φοιτητριών του πανεπιστημίου για σεξουαλική παρενόχληση.

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα για το ιικό φορτίο

Μειωμένο κατά 50% σε εβδομαδιαία βάση υπολογίζεται το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΑΠΘ: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Αύξηση των λοιμώξεων κορωνοϊού μετά τη νέα άρση των περιοριστικών μέτρων προβλέπει η εκτίμηση της ομάδας του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός: Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ - Θέλουν να γίνουν εθελοντές στα νοσοκομεία

Συγκινεί η απόκριση των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, στο κάλεσμα που έκανε ο Φοιτητικός Σύλλογος για εθελοντές, ώστε να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκη στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Αυτό το μέλι είναι το καλύτερο για την υγεία! Τι αναφέρει η Έρευνα του Α.Π.Θ. που εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια!

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως π.χ. το manuka!

ΑΠΘ: Κατάληψη για τα μέτρα κατά κορωνοϊού - Πρύτανης: Έχουν δίκιο οι φοιτητές

Συμβολική κατάληψη - παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς να έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής η παραμικρή ένταση, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα περίπου είκοσι φοιτητών που διαμένουν στις εστίες του ΑΠΘ.

ΑΠΘ: Τα λύματα δεν «συμφωνούν» με τη μείωση των κρουσμάτων - Δείχνουν μεγάλη αύξηση

Η Θεσσαλονίκη απέχει ακόμη σημαντικά από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης, δείχνουν οι μετρήσεις του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ για τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ολοκληρώθηκε η απολύμανση στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

Την απολύμανση των φοιτητικών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ιδιωτικό συνεργείο ύστερα από αίτημα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, όπου και ανήκουν οι εστίες, και έπειτα από τα δύο

Εφιάλτης με τον κορωνοϊό: Ακόμη και 2.000 κρούσματα την ημέρα στην Ελλάδα

Ανησυχητική είναι η πρόβλεψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθούν το φθινόπωρο τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Καθηγητής ΑΠΘ για σύνδρομο Kawasaki: Τα συμπτώματα και τι ισχύει στην Ελλάδα

Αν και έχει αποδειχτεί ότι μέχρι στιγμής υπάρχει χρονική συσχέτιση της νόσου Kawasaki με τον κορωνοϊό, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ιταλία δείχνουν ότι μάλλον υπάρχει και αιτιλογική συχέτιση με τον φονικό ιό.

ΑΠΘ: Χωρίς φυσική παρουσία φοιτητών οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

Ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως θα γίνει η αξιολόγηση των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε όλα τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Subscribe to ΑΠΘ