Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κι όμως, δεν ήταν Σκανδιναβοί όλοι οι Βίκινγκ – Γενετική ανάλυση ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα

Η εικόνα που έχει όλος ο κόσμος για τους Βίκινγκ, οι οποίοι έκαναν με τα πλοία τους αλλεπάλληλες πειρατικές επιδρομές στην Ευρώπη, είναι ότι ήταν όλοι ξανθοί Σκανδιναβοί με στενές συγγένειες μεταξύ τους.

Politico: Ρεαλιστική η προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα για μεγάλο δάνειο από τον ESM

Εκτενή αναφορά στο πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και την πρότασή του για «ένα μεγάλο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης χωρίς προϋποθέσεις» κάνει το Politico.

Αναλυτής των FT: Οι «εννιά» της ευρωζώνης να εκδώσουν μόνoι τους κορωνοομόλογα

Υπέρ της συγκρότησης μιας «συμμαχίας των προθύμων» από τις εννιά χώρες της ευρωζώνης που ζητούν την έκδοση κορωνοομολόγων, τάσσεται ο αναλυτής των Financial Times Wolfgang Münchau επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση αξίζει το ρίσκο, προκειμένου οι χώρες αυτές να μοιραστούν το οικονομικό βάρος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ισπανοί ερευνητές κατάφεραν να αναλύσουν το γονιδίωμά του

Μια επιστημονική ομάδα από ερευνητικά ιδρύματα της Βαλένθια κατάφερε να αλληλουχίσει ολόκληρο το γονιδίωμα τριών δειγμάτων από ασθενείς που είχαν νοσήσει από COVID-19. Τα δείγματα είχαν ληφθεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαλένθια.

Ανησυχητική η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων λέει η Eurobank

Ανησυχητική, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Eurobank, την «κάμψη» των ταξιδιωτικών εισπράξεων στο 4μηνο,  Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου–Απριλίου 2016 διαμορφώθηκαν έπεσαν στα 958,69 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 3,43% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Ειδικός αναλύει τη συντριβή του αεροσκάφους

Έδαφος κερδίζει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης για την εξαφάνιση και συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir.

Μετά τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν ότι τρομοκράτες κρύβονται πίσω από το δυστύχημα, Ισραηλινοί αναλυτές καταλήγουν στο ίδιο ενδεχόμενο.

WSJ: Η ανάλυση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ DSA                                                              

Το ελληνικό χρέος μπορεί να αυξηθεί ως και το 258,3% του ΑΕΠ ως το 2060 ή να υποχωρήσει στο 62,6% του ΑΕΠ σύμφωνα με επίσημη ανάλυση βιωσιμότητας (DSA).

Subscribe to ανάλυση