Ο Εκρέμ Ιμάμογλου «έσπασε» την «βασιλεία» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού απέκρουσε το κόμμα ΑΚ του Τούρκου προέδρου στις δημοτικές εκλογές της χώρας.
Μετά την άνετη νίκη του και τη διατήρηση της θέσης του στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, βάσει της μεγάλης πλειοψηφίας των καταμετρημένων ψήφων, ο 53χρονος Ιμάμογλου θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως πιθανός μελλοντικός πρόεδρος της Τουρκίας. Όπως αναφέρει η Guardian, μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τον Ερντογάν, καθώς και οι δύο έχουν ηγηθεί της Κωνσταντινούπολης, έχουν οικογενειακές ρίζες στην ανατολική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και η πολιτική τους καριέρα εμποδίστηκε από τα δικαστήρια της Τουρκίας.
Στα νιάτα τους, και οι δύο ήταν επίσης ποδοσφαιριστές. Οι άνδρες έχουν και οι δύο ισχυρή ικανότητα να απευθύνονται στους ψηφοφόρους, αλλά δεν έχουν κανένα κοινό όταν πρόκειται για την πολιτική τους. Ο ίδιος ο Ιμάμογλου, ένας πρώην επιχειρηματίας που είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, έχει πει:
«Οι ιδέες μας είναι σε μεγάλο βαθμό αντίθετες». Η επιτυχία του Ιμάμογλου οφείλεται στην ικανότητά του να διευρύνει την απήχηση του σοσιαλδημοκρατικού CHP για να προσελκύσει πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.