Με την κανονική περίοδο να έχει μπει στην τελική ευθεία, κάθε νίκη αποτελεί “χρυσός” πλέον για τις ομάδες που διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Οι Μιλγουόκι Μπακς εκτός από το γεγονός πως επικράτησαν με 121-112 των Ντένβερ Νάγκετς, κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη για την “μάχη” της 4άδας στην Ανατολική περιφέρεια.
Το πρώτο μισό ήταν αρκετά μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού στην πρώτη περίοδο δεν μπόρεσε καμία να αποκτήσει κάποιο προβάδισμα με την λήξη της (30-30), με το ημίχρονο να βρίσκει τον Γιόκιτς και την παρέα του να προηγούνται με 3 πόντους (57-54). Ωστόσο το δεύτερο μισό της αναμέτρησης είχε διαφορετική εικόνα για τα “ελάφια” και πιο συγκεκριμένα η 4η περίοδος, που ήταν και αυτή που έκρινε την έκβαση του αγώνα. Ο επιθετικός ρυθμός που είχε η ομάδα του Ρίβερς στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι 9 πόντους του Γιάννη τα τελευταία 4’ ήταν αυτά που οδήγησαν το Μιλγουόκι στο 121-112.
Ο “Greek Freak” πραγματοποίησε μια κυριαρχική εμφάνιση αφού πέτυχε 28 πόντους, μάζεψε 19 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Εκπληκτική εμφάνιση για τους Μπακς και από τον Λόπεζ που σκόραρε 22, με τους Λίλαρντ και Κούζμα να συνδιάζονται για 35 (19 και 16 αντίστοιχα).
Όσον αφορά τους Νάγκετς, ο Γιόκις έκανε triple-double με 32 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον Μάρει να ακολουθεί στο σκοράρισμα έχοντας πετύχει 20. Διψήφιοι ήταν οι Μπράουντ, Στρόδερ, Γουέστμπρουκ και Πόρτερ Τζούνιορ, με τον τελευταίο να τα… σπάει αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 5 στα 22 εντός πεδιάς.//ΝΓ