Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Λακόπουλος

 

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Κ. Καραμανλής: Έχει παίξει το ρόλο του ως παραταξιάρχης στο θέμα της προεδρίας;

Αν πρόκειται να μιλήσουμε για τους Καραμανλήδες, ας αρχίσουμε από τον παλαιότερο και τις παρακαταθήκες του. Ο ιδρυτής της ΝΔ, αφού κυβέρνησε ως επικεφαλής της για έξι  χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση,  πέρασε το υπόλοιπο του βίου του είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε ως ιδιώτης.

Είναι δυνατόν; Σχέδιο Μητσοτακικών για τριχοτόμηση της ΝΔ μέσω της προεδρικής εκλογής και εκλογές με νέο ΙΧ κόμμα στη θέση της

Εδώ και πολλούς μήνες συγκεκριμένα πρόσωπα από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη πριμοδοτούν μια περίεργη συζήτηση: την προεδρολογία- προσβάλλοντας ευθέως τον ένοικο του προεδρικού μεγάρου.

Φώφη Γεννηματά: Πολύ αργά για δάκρυα

Οι παροικούντες ισχυρίζονται ότι η Φώφη Γεννηματά, το πήρε απόφαση: μέσα στο 2020 θα εγκαταλείψει το έργο των χειρών της: το Κινάλ.  Δηλονότι- που έλεγε και ο Γ. Μιχαλακόπουλος στο «Ένας ιππότης  για τη Βασούλα»- θα παραιτηθεί από την ηγεσία του. Ενημέρωσε ήδη ορισμένους, μεταξύ των οποίων και τον Κ. Σημίτη.  

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»: Εντός και εκτός της χώρας - Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνοπτικός απολογισμός του πρώτου εξάμηνου της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

– ο τζίρος στην αγορά μειώνεται, θέσεις εργασίας χάνονται, η μερική απασχόληση διευρύνεται, η βιομηχανική παραγωγή πέφτει.

Μαρία Δαμανάκη: H σιωπή δεν είναι χρυσός

Ακούγεται σαν  καλαμπούρι, αλλά επειδή ακούγεται επίμονα μπορεί και να μην είναι: ο Μητσοτάκης θα επιβάλει ως πρόεδρο της  Δημοκρατίας την Μαρία Δαμανάκη. Φίλη η Μαρία, αλλά πιο φίλη η αλήθεια και φίλτατη η προσήλωση στις αρχές και τις ιδέες για τις οποίες η ίδια αγωνίσθηκε. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήπως να του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα;

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτακη ήταν ο ορισμός της ξεπέτας. Κανένα πρόβλημα, αν ο δεύτερος δεν εκπροσωπούσε την Ελλάδα.  Αν αυτό που είδαμε δεν ήταν εθνικός εξευτελισμός σε ζωντανή  μετάδοση, τότε τι ήταν;

Βαγγέλης Βενιζέλος: Gravity

Την πρώτη μέρα του νέου χρόνου ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε τα πιο άχαρα γενέθλια της πολιτικής σταδιοδρομίας του: μπήκε στα 63 χωρίς να έχει κανένα πολιτικό αξίωμα -για πρώτη φορά από το 1993. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Ώρα ευθύνης - Η προεδρία της Δημοκρατίας δεν προσφέρεται για κομματικά παιχνίδια

Ούτε τα δέντρα απέναντι στον Εθνικό Κήπο, δεν πίστεψαν τον παραμύθι ότι ο Πρωθυπουργός  θα  κατέληγε στην πρόταση του για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με περίσκεψη στον καθαρό αέρα των βουνών του Μετσόβου. Όσοι ξέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη- και τους περί αυτόν -είναι βέβαιοι ότι η απόφαση είναι ειλημμένη από καιρό.  Το ζητούμενο λοιπόν είναι η αξ

Άδωνις Γεωργιάδης: Σέρνει πάλι τη ΝΔ στο σκότος

Ας μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε: Ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε δημόσια θέση κατά των αμβλώσεων. Πρώτα τοποθετούμενος δίπλα σε ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο εφημερίδας που δεν τιμά  και ιδιαίτερα τη δημοσιογραφία. «Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις.

SOS: Θα κάνει ο Μητσοτάκης με το Αιγαίο ό,τι έκανε ο Παπανδρέου με την Οικονομία;

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Γ. Παπανδρέου παρέλαβε το 2009 την ελληνική οικονομία με ένα  κρίσιμο πρόβλημα: τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Πώς και γΙατί είναι άλλη συζήτηση. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο ως Πρωθυπουργό το θέμα είναι ότι αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παράλαβε, πήρε αποφάσεις για τις οποίες  δεν είχε εξουσιοδότηση. 

Εκτός από την αστυνομική βία και το φιάσκο στο Κουκάκι υπάρχει η κατασκευή ενόχων και το σχέδιο που υπηρετεί

Και οι πέτρες έχουν αντιληφθεί ότι η αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι κατέληξε πρώτα σε αποτυχία και εν συνεχεία σε λουτρό  ψεύδους  της αστυνομίας. Όταν για μια απλή εκκένωση κατάληψης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φτάνει σ’ αυτό το σημείο, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί σε σοβαρότερες περιπτώσεις. 

Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος, αλλά νέο κόμμα με την παλιά καμαρίλα του ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται

Ολοφάνερα οι δημοκρατικοί πολίτες ανακουφίσθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και βάζει στην άκρη την κομματική γραφειοκρατία της Κουμουνδούρου και τις φράξιες της.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Και η τιμή σας, στρατηγέ;

Από την αρχή κάτι δεν πήγαινε καλά με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Εκεί που όλοι τον είχαν για κολλητό του Καμμένου -που τον προωθούσε για Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ο διάδοχός του τον αποστράτευσε- προέκυψε πιο κολλητός  του Μητσοτάκη. Ίσως και λαγός του στο στράτευμα όσο υπηρετούσε. Και πάντως φανατικός οπαδός του.

Subscribe to Γιώργος Λακόπουλος