Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Λακόπουλος

 

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Ποιος θέλει να αλλάξει την ατζέντα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»; Ή μήπως και την ίδια την Επιτροπή; 

Όποιος έχει μάτια βλέπει: μια εφημερίδα κι ένας βουλευτής της ΝΔ με ακραίες απόψεις πυροβολούν συστηματικά την επιτροπή «Ελλάδα  2021»- και την επικεφαλής της Γιάννα Αγγελοπούλου. 

Νίκος Δένδιας: Ίμια 2 

Η κληρονομιά που μας άφησε η διακυβέρνηση  Σημίτη, δεν ήταν ο «εκσυγχρονισμός» που επαγγέλθηκε. Δεν εκσυγχρόνισε τίποτε- εκτός από τις ταυτότητες- και τα κόλπα στο χρηματιστήριο ανάδειξαν μια κάστα νεόπλουτων και τις μεθόδους πλουτισμού μέσω κυβερνητικού ή κρατικού  αξιώματος.

Φώφη, Πρετεντέρης και σεξισμός

«Σεξισμός : διάκριση με βάση το φύλο, όρος που χρησιμοποιήθηκε κυρίως από το φεμινιστικό κίνημα για να δηλώσει την εξουσιαστική τάση των ανδρών πάνω στις γυναίκες και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, ως απόρροια της ανδροκρατικής νοοτροπίας».– Λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η θεσμική κατάπτωση της Βουλής γνήσιο υποσύνολο του σκανδάλου Νοβάρτις

Όποια γνώμη και αν έχει κάποιος για  τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένα δεν μπορεί να αρνηθεί: ότι τελεί υπό πολιτική δίωξη. Τον διώκουν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινάλ. Αλλά δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τα προσχήματα του «ανακριτή» -ως μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής- που τους δίνει το Σύνταγμα.

Κυβέρνηση εκτεθειμένων και υπερχρεωμένων: Ο άεργος αντιπρόεδρος, οι υπουργοί χωρίς νομιμοποίηση και οι υφυπουργοί υπεράνω των υπουργών

Δεν πρέπει να υπάρχει ιστορικό προηγούμενο σε κοινοβουλευτική χώρα με τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πίσω από την επικοινωνιακή ψιμυθίωση υπάρχει ένα σχήμα που δεν είναι ικανό ούτε καν να μετασχηματισθεί  χωρίς να  αποδιοργανωθεί.

Δεν έχουν λογική τα… «μέτρα άρσης των μέτρων» 

Ο Μητσοτάκης «σώζει » τη χώρα από τον κορωνοϊό, όπως  την είχε «σώσει» ο Γ. Παπανδρέου από τα ελλείμματα

«Είμαι πεπεισμένος ότι αν τα σημερινά μέτρα είχαν ισχύσει στην αρχή εμφάνισης του ιού,  χωρίς lockdown, το αποτέλεσμα σε κρούσματα και θανάτους θα ήταν το ίδιο και δεν θα είχε καταστραφεί η οικονομία».

Θέλουμε να έχει αξία το 2021; Η Γιάννα και οι άλλοι

Από κάποιες πλευρές εγείρονται κατά καιρούς θέματα για την  Επιτροπή «Ελλάδα 2021».  Σε  άλλους δεν αρέσει η ιδέα. Σε άλλους δεν αρέσει η Γιάννα Αγγελοπούλου. Σε άλλους ο Μητσοτάκης  που την έβαλε επικεφαλής. Κάποιοι απλώς δεν θέλουν πολλά- πολλά, αλλά μια γιορτή με χορούς  και τραγούδια.

Μπίζνες και πολιτική! Τα «πόθεν έσχες» έδειξαν  ότι ο δημόσιος βίος βρίσκεται σε παρακμή

Κάποτε οι πολιτικοί έμπαιναν στη πολιτική αφού είχαν πρώτα αποκατασταθεί  επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά. Και γι’ αυτό έμπαιναν. 

Κατά κανόνα έβγαιναν φτωχότεροι. Οι παλιοί θυμούνται τη φράση «έφαγε τα λεφτά του στην πολιτική».

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος

Πρώτα το αυτονόητο. Όταν λέμε ΣΥΡΙΖΑ εννοούμε Αλέξης Τσίπρας. Αν ξαφνικά τα βροντήξει, ο διάδοχός του θα επιστρέψει στα παλιά περιθωριακά  ποσοστά.  

 Ο πιο αξιόλογος  μετά τον Τσίπρα σ’ αυτό το κόμμα  είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει υψηλές εκλογικές επιδόσεις.

Σκουρλέτης: Τι έχεις Πάνο; Τι είχα πάντα  

«Τρέξε σύντροφε. Ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου».

Σύνθημα του Γαλλικού Μάη.

Αυτή τη φορά ο Παν. Σκουρλέτης δεν ζήτησε να καταδικαστεί το ΑΠ με πολιτική απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως γιατί ο μικροαστικός νεοσταλινισμός, που ενέχει μια τέτοια απαίτηση, δεν θα είχε τύχη για δεύτερη φορά. 

Τραύμα στη Δημοκρατία η εκδήλωση στη Μαρφίν

Ήταν εμφανώς τυπική κυβερνητική εκδήλωση με φτωχούς συγγενείς το Κινάλ και το κόμμα Βελόπουλου. 

Σ’ αυτό το σκηνικό η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις με την ακατανόητη παρουσία της. 

Mε το πρόσχημα της "Μαρφίν"

Του Γιώργου Λακόπουλου

Δεν βγήκε η παγίδα κατά του Τσίπρα και η ΝΔ ξεπερνάει τον χειρότερο εαυτό της - Με τη Φώφη στην ουρά της

Το «ακούμε τους ειδικούς» του Μητσοτάκη πήγε περίπατο στο νόμο για το περιβάλλον

Το μόνο που δεν έπρεπε να φέρει στη Βουλή  μέσα στην «τούρλα του Σαββάτου» – εν μέσω κορωνοϊού- η κυβέρνηση είναι το νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τους λόγους.

Αλλά το έφερε. Πάλι είναι αντιληπτό γιατί.  Όπως είναι γιατί πήγε στη Βουλή  να μιλήσει μόνος ο πρωθυπουργός. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μα τι του βρίσκουν;

Μαζί με την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, ήλθε και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Με τις …μεταγραφές πολιτικών από ένα κόμμα στο άλλο, δίκην ποδοσφαιριστών: ποιος δίνει τα περισσότερα.

Σκουρλέτης: Τι έχεις Πάνο; Τι είχα πάντα  

«Τρέξε σύντροφε. Ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου».

Σύνθημα του Γαλλικού Μάη.

Αυτή τη φορά ο Παν. Σκουρλέτης δεν ζήτησε να καταδικαστεί το ΑΠ με πολιτική απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως γιατί ο μικροαστικός νεοσταλινισμός, που ενέχει μια τέτοια απαίτηση, δεν θα είχε τύχη για δεύτερη φορά. 

Subscribe to Γιώργος Λακόπουλος