Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Λακόπουλος

 

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Πού το πάει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -και το πολίτευμα;

Το 2015 το Σύνταγμα απαιτούσε 180 ψήφους  για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογές αν δεν υπάρχουν. Ακολούθως ο πρόεδρος μπορούσε να εκλεγεί τελικά και με σχετική πλειοψηφία. 

Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας μπορεί να το αποδείξει…

Το σχέδιο «αναστροφής» του σκανδάλου Νοβάρτις, είναι περισσότερο καταχθόνιο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Παραπέμπει σε ελεεινές περιπτώσεις της Ιστορίας,  όταν οι θύτες έστηναν δίκες για τα θύματα και οι άνομοι αναλάμβαναν την επιβολή της νομιμότητας. Φάνηκε με την πρόσκληση του Κ.

Κ. Φρουζής: O άνθρωπος που κρατάει την τύχη δύο κομμάτων και μιας κυβέρνησης στα χέρια του

Μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο Νοβάρτις ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρεται στα επιχειρηματικά και λάιφ στάιλ περιοδικά ως «εξέχουσα προσωπικότητα με μεγάλη πορεία και σημαντική δραστηριότητα στο κλάδο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας».

Ο Μητσοτάκης χάνει τον στόχο: Bλέπει τον κίνδυνο από την τρομοκρατία, αλλά όχι και από το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον εκφασισμό στην κοινωνία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να συγχαρεί την ΕΛΑΣ και κατά συνέπεια τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την -μάλλον προγραμματισμένη- σύλληψη υπόπτων σε τρομοκρατική οργάνωση. Ευλόγως είναι αστυνομική επιτυχία.

Πρωθυπουργός για selfies – κυβέρνηση μπαμπούσκα! Αδύναμοι υπουργοί, άγνωστοι υφυπουργοί, πανίσχυροι μετακλητοί και επί θύραις Ministerexit

Εβγαλαν ωραίες φωτογραφίες, μοίρασαν βιογραφικά -που επιμελήθηκαν επικοινωνιολόγοι,  εγκαταστάθηκαν στα γραφεία τους και υπέγραψαν χαμογελώντας την εκτέλεση του προϋπολογισμού που τους άφησε ο Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός άρχισε να «λείπει ταξίδι για δουλειές».

Υπάρχει λίστα με «φακελάκια» σε δημοσιογράφους από τη  Novartis; Ο Εισαγγελέας και η ΕΣΗΕΑ οφείλουν να μάθουν

Όπως δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή,  έτσι δεν λείπουν και οι δημοσιογράφοι από δυσώδεις υποθέσεις και σκάνδαλα. Είτε ως «βαποράκια» που λέει διακεκριμένος πολιτικός συντάκτης, είτε ως διεκδικητές  αμειβόμενων ρόλων, αλλά  και «μεριδίων» κάτω από το τραπέζι. 

Στέλιος Πέτσας: Ο άνθρωπος που πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Μητσοτάκη

Πόσο θα αντέξει ο Στέλιος Πέτσας ακόμη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου; Απάντηση: μέχρι την επόμενη συνάντηση στη Βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από αυτή τη άποψη έπρεπε να έχει φύγει ήδη μετά το κάζο που έπαθε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός εξ  αιτίας του.

Η ώρα της απόφασης -των πολιτών- για τον ΣΥΡΙΖΑ: η συμμετοχή είναι στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν ως τώρα στον κόπο να μελετήσουν γιατί, ενώ οι κυβερνήσεις Τσίπρα κέρδισαν όλες τις πολιτικές αναμετρήσεις μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, το κόμμα ηττήθηκε σε όλες τις κάλπες του 2019.

Υπήρξε εμφανής αποστροφή σ’ αυτή συζήτηση και όσοι ανέφεραν δημόσια κάποιους λόγους σχεδόν αποδοκιμάσθηκαν από κάποιους άλλους.

Κ. Τασούλας: Tου πέφτει βαρύ το πολιτειακό αξίωμα

Αν θα ήθελε να αναζητήσει κανείς κάποιον πολιτικό πρόγονο του Κώστα Τασούλα ως προέδρου της Βουλής θα σκόνταφτε στο όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου: ένας μέτριος πολιτικός που βρέθηκε ξαφνικά σε υψηλό πολιτειακό αξίωμα. Η διαφορά είναι ότι ο Φίλιππος ήταν συμπαθής και υπήρχε εξήγηση για την άνοδό του: ήταν φίλος του τότε Πρωθυπουργού.

Οι άλλες εφτά “πληγές” της κυβέρνησης Μητσοτάκη & Friends: Ένα πρόβλημα για κάθε λύση

Το βλέπουν όλοι: η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ερωτευμένη με τον εαυτό  της. Κατά πάσα πιθανότητα ο Πρωθυπουργός στις ελεύθερες ώρες του βγάζει σέλφι με τον εαυτό  του. Λατρεύει το αξίωμά του, σε βαθμό ναρκισσισμού.

Οι εφτά «πληγές» του Μητσοτάκη στο κόμμα και στην κυβέρνηση

Επί τέσσερις μήνες από τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρώει από τα έτοιμα που της άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα. Αλλά το οικονομικό έτος τελειώνει και όσο αγίασε με ξένα κόλλυβα αγίασε. Τώρα πρέπει να εδραιώσει την παρουσία της με το δικό της έργο. Αλλά τα στοιχήματα δεν βγαίνουν. Π.χ.

Γιάννης Ραγκούσης: Ο άνθρωπος που δεν αφήνει τα τρένα να περνούν

Από όλες τις προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ξεχωρίζουν. Π.χ. ο Στεφ. Τζουμάκας κουβαλάει τον ευθύ λόγο του χαρακτήρα του, με την ηθική και την αγωνιστική διαδρομή της γενιάς του. Ο Νίκος Μπίστης πορεύεται με τις εμπροσθοβαρείς -και ενίοτε αιρετικές- ανιχνεύσεις της ίδιας γενιάς.

Το Κινάλ τελειώνει: όσοι ήταν να πάνε στη ΝΔ, πήγαν - οι υπόλοιποι θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο σπίτι τους

Το Κινάλ στις προηγούμενες εκλογές πήρε 8,1%. Αν μελετήσει κανείς το αποτέλεσμα θα καταλήξει ότι είναι η τελευταία φορά που μπορεί να φτάσει τόσο… ψηλά. Γιατί η επίδοση αυτή δεν οφείλεται στην ηγετική ακτινοβολία της Φώφης Γεννηματά-την οποία άλλωστε κανείς δεν βλέπει.

Τι είδους Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλουμε;

Είναι πρωτοφανές ότι καθώς πλησιάζει η εκλογή Προέδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας μεγαλώνει η ουρά των υποψηφίων. Κάτω από το  όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου -εκ των πραγμάτων υποψήφιου για μια ακόμη θητεία στο προεδρικό μέγαρο- προστίθενται ονόματα που προκαλούν έκπληξη.

Subscribe to Γιώργος Λακόπουλος