Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελένη Τσερεζόλε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Διαφορά ήθους μπροστά στην τραγωδία των 2.100 νεκρών

Της Ελένης Τσερεζόλε

Ένας θάνατος αλλά και δύο δηλώσεις χθες για την τραγική κατάσταση στη Δράμα ήλθαν να υπογραμμίσουν τη μεγάλη διαφορά ήθους που χωρίζει κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην τραγωδία της πανδημίας που πλέον μετρά πάνω από 2.000 νεκρούς με καθημερινές εκατόμβες. 

Τρεις αποκαλυπτικές ειδήσεις: δεν αλλάζει ρότα η κυβέρνηση

Της Ελένης Τσερεζόλε

Με πάνω από χίλιους νεκρούς μόνο τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση δεν αλλάζει ρότα. Μέσα σε λίγα 24ωρα γίνονταν γνωστές τρεις ειδήσεις που αποτυπώνουν το ήθος της σημερινής εξουσίας και την άσκηση διακυβέρνησης σε καιρό πανδημίας.

Δια χειρός Μητσοτάκη το νέο μνημόνιο…

Ο προϋπολογισμός που μόλις κατέθεσε η κυβέρνηση και θα συζητηθεί στη Βουλή από τις 11 Δεκεμβρίου, είναι η αποθέωση της διγλωσσίας για το κουκούλωμα συγκεκριμένων πολιτικών σε βάρος της δημόσιας υγείας, της εργασίας, της προστασίας των πιο αδύναμων.

Θα ακούσει η κυβέρνηση τις εθελόντριες νοσηλεύτριες;

Όλα τα λεφτά της βάζει η κυβέρνηση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως φάνηκε χθες από την συνέντευξη Τύπου του (εξαφανισμένου μέχρι πριν από λίγο καιρό) υπουργού Υγείας. Ωστόσο το πρόβλημα που παραμένει είναι ότι εμβόλιο –δυστυχώς– γιόκ. Και σύμφωνα με όλους τους ειδικούς, εμβόλια θα υπάρξουν μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Μετά τον λοιμό και ο λιμός;

Μετά τον λοιμό και ο λιμός; Κανείς δεν θέλει να γίνεται προφήτης κακών, ωστόσο ο τρόπος που ασκεί την εξουσία, η κυβέρνηση των «αρίστων», είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε για τη διαχείριση της οικονομίας, προκαλεί όχι απλά προβληματισμό αλλά έντονη ανησυχία.

Subscribe to Ελένη Τσερεζόλε