Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελένη Τσερεζόλε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Αόρατη πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα η χώρα βιώνει μια ιδιότυπη κατάσταση. Μια μη - Δημοκρατία. Μια κατάσταση de factoπεριορισμού των δικαιωμάτων της Αντιπολίτευσης. Μια κατάσταση, που, με τη συνεργασία των συστημικών ΜΜΕ, η Αντιπολίτευση καθίσταται απλά "αόρατη". Υπάρχει τύποις, ενώ στην ουσία βρίσκεται στο... mute! Δεν ακούγεται. 

Άτεχνη και ανακριβής εμπάθεια...

Δικαίωση, in extremis, για τον υπότροφο, αριστούχο φοιτητή, Βασίλη Δημάκη που θα μπορέσει να συνεχίζει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Οι ιδεοληψίες Στουρνάρα...

Με τις ευλογίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και το “παρών” του ΚΚΕ, εγκρίθηκε η δεύτερη θητεία του “εθνικού τραπεζίτη” Γιάννη Στουρνάρα. Η παρουσία του, προχθές, στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, επιβεβαίωσε το πόσο ορθή ήταν η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τον καταψηφίσει.

Επιτελικό κράτος “aspida” σε fake “πολέμους”

Μια “ωραία ατμόσφαιρα” μοιάζουν να είναι στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε ένα... παράλληλο σύμπαν, με προσωπικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας τα δύσκολα, όπως το θέμα του Έβρου ή την υπόθεση Δημάκη.

Μαλλιοκούβαρα αντί εξωτερικής πολιτικής...

Καταντάει κουραστική η διαπίστωση του διαρκούς ερασιτεχνισμού μιας κυβέρνησης που ήλθε στην εξουσία διακηρύσσοντας την ανάγκη καλής διακυβέρνησης, ασκώντας εξοντωτική κριτική στην προκάτοχό της.

Ύβρεις αντί απαντήσεων από τον κ. Πατούλη...

Το μέτρο φάνηκε ότι χάνει κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, με αποκλειστικό θέμα τη γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Κόντρα στο περιβάλλον ως "εμπόδιο" στις επενδύσεις...

Μια σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση για την προσταστία του περιβάλλοντος διοργάνωση η πλατφόρμα του iSyriza, χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων που γνωρίζουν σε βάθος την υπόθεση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Οι περιπέτειες μιας... προβλήτας...

Κάτω στον Πειραιά ο ΟΛΠ προχωρά σε, τουλάχιστον, περίεργες διευθετήσεις σε σχέση με τη νομιμότητα, με αφορμή μια υπόθεση που χρονίζει στην περιοχή: την προβλήτα κρουαζιέρας. Το θέμα έλλειψης... αδειοδότησης έφερε με καταγγελίες του στη δημοσιότητα η παράταξη “Πειραιάς για όλους” του Νίκου Μπελαβίλα.

“Βαθιά μεσάνυχτα” στην εξωτερική πολιτική...

Την ώρα που ο τόπος βρίσκεται στη δεύτερη φάση της πανδημίας, οι σχέσεις με την Τουρκία, “κτυπούν κόκκινο”. Οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθημερινότητα με την γείτονα να μοιάζει να έχει μπει σε μια τροχιά κλιμάκωσης της έντασης. Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά φαίνεται να διακατέχεται από μια φοβικότητα απέναντι στη γείτονα.

“Επιτελική” ιδεοληψία και αλαζονεία κατά της εκπαίδευσης!

“Ούτε βήμα πίσω” δεν κάνει η υπουργός Παιδείας, όπως διακήρυξε χθες στη Βουλή, σχετικά με την απόφασή της, η οποία έχει επικριθεί δριμύτατα από όλους σχεδόν τους εμπλεκόμενους στην παιδαγωγική διαδικασία, για απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες!

Είσοδος στην εφιαλτική νέα “κανονικότητα”...

Σταδιακά οι εργαζόμενοι, μετά από την άρση των περιορισμών, βρίσκονται μπροστά στην εφιαλτική νέα “κανονικότητα” της αγοράς εργασίας. Μια νέα κατάσταση που δημιουργεί με τις χειρουργικές της παρεμβάσεις η κυβέρνηση, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία: αναδιαρθρώνοντας στην κατεύθυνση της στήριξης της εργοδοσίας και όχι της εργασίας.

Το σποτ αποσύρθηκε, η αλλεργία της “αριστείας” στην ισότητα των φύλων παραμένει

Τείνει πλέον να γίνει πατέντα του... επιτελικού κράτους. Μόλις κάνει μια... “πατατιά” και μόλις αρχίσουν να πέφτουν βροχή οι επικρίσεις, σπεύδει, συνήθως με παρέμβαση... Μωϋσή, να πάρει πίσω την λάθος απόφαση.

Απάντηση – ύβρις της ΝΔ προς τους πολίτες...

Η απάντηση που επιφύλαξε η κυβερνητική ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εμπεριστατωμένη τοποθέτηση – απάντηση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο προβακατόρικο δήθεν ερώτημα, στην πραγματικότητα “επιχείρημα”, “τι θα γινόταν αν ήταν σήμερα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;”.

Κυβέρνηση - “ευλογία” για τους λίγους και ισχυρούς

Οι “μπαλωθιές” από την Κομισιόν προχθές, όσο κι αν επιχειρήθηκε να υποβαθμιστούν από τα φιλικά προς την κυβέρνηση, ΜΜΕ, δεν αφήνουν περιθώρια ψευδαισθήσεων: η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια στην ύφεση (9.7%) και την ανεργία (20%), ως αποτέλεσμα των συνεπειών της πανδημίας.

Μια τρύπα στο νερό η στήριξη του ΕΣΥ από το επιτελικό κράτος

Υπάρχουν κρίσιμης σημασίας ειδήσεις που “ραγίζουν” το αφήγημα του Πρωθυπουργού – Μωϋσή που οδηγεί τη χώρα σώα και ασφαλή εν μέσω πανδημίας. Ειδήσεις που “θάβουν” τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ, “χορτασμένη” από τη χωρίς φειδώ στήριξη που παρέχει το Μαξίμου.

Subscribe to Ελένη Τσερεζόλε