Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελένη Τσερεζόλε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Ο “εφησυχασμός” η απάντηση της κυβέρνησης στο αλαλούμ της

Είναι γνωστό ότι το γελοίο πολλές φορές είναι η ισχυρότερη κριτική απέναντι στην εξουσία. Ωστόσο όταν το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία, τότε τα... ζόρια των κυβερνώντων επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται δυστυχώς πλέον σήμερα η κατάσταση σήμερα στη χώρα μας με την πανδημία του κορωναϊού...

Όταν η Δεξιά επιμένει στη δική της ιστορία...

Ιερή οργή κατέλαβε τους φιλοκυβερνητικούς σχολιαστές, στα μπουκωμένα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει 4ήμερο κάμπινγκ στο Γράμμο, στο πλαίσιο ενός ιστορικού περιπάτου που αφορά πτυχές της σύγχρονης ιστορίας που το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος της Δεξιάς έχει συσκοτίσει, όταν δεν έχ

“Αριστεία” σε βάρος των πιο αδύναμων...

Από σήμερα παύει να ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών, αφού η κυβέρνηση “αριστείας” του Κ. Μητσοτάκη αποφάσισε να μην επεκτείνει το πλαίσιο προστασίας που είχε εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση Τσίπρα το 2019.

Κράτος – ΙΧ...

Κράτος – ΙΧ, ή ορθότερα, ιδιωτικής χρήσης στρατιωτικών ελικοπτέρων. Μετά το αρχικό αφήγημα περί δήθεν “επιτελικού κράτους”, η γαλάζια εξουσία πέταξε τις μάσκες, και προχωρά με γρήγορα βήματα στη διακυβέρνηση που την εκφράζει. Την ιδιωτικοποίηση των μέσων της άσκησής της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Δικαστική απόφαση – κόλαφος για την κυβέρνηση

Τελικά αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνει αποτελεσματικά το γαλάζιο, “επιτελικό” κράτος είναι να βολεύει τα δικά του παιδιά και να κτίζει ένα σύστημα εξουσίας, κομμένο και ραμμένο, στα μέτρα (δηλαδή τα συμφέροντα) που έφεραν τη ΝΔ στην εξουσία και τη στηρίζουν.

Ένοπλες σεκιούριτι με τη βούλα του υπουργείου...

Σε περίοδο που οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία έχουν εισέλθει σε θολά ύδατα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει παραδώσει την πρωτοβουλία της άσκησης εξωτερικής πολιτικής, στο Βερολίνο (πρωτίστως) και το Παρίσι, στο πλαίσιο ενός δόγματος αδράνειας, σε  περίοδο πλήρους κατάρρευσης του τουρισμού με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται

Το θαύμα των… 70 δις!

Με το που έληξε η μαραθώνια σύνοδος των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης να… εκθειάζει τη μεγάλη επιτυχία του, απόντος από τις σημαντικές διεργασίες και διαπραγματεύσεις (ορισμένες φωτογραφίες του είναι πολύ χαρακτηριστικές), πρωθυπουργού.

Οι εξαπατημένοι έχουν και μνήμη και κρίση

Ο ένας χρόνος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία σηματοδοτεί μια πολλαπλή οπισθοδρόμηση για τον τόπο. Μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη για όσους εξαπάτησε η ΝΔ. Τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους που έπεσαν στην παγίδα των υποσχέσεων των γαλάζιων «παιδιών». Η πραγματικότητα τους προσγείωσε ανώμαλα.

“Κάποια στιγμή θα καεί...”

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επιθυμεί να θεωρείται “πρωταθλητής” στις πράσινες πολιτικές ωστόσο η πραγματικότητα πόρρω απέχει από αυτή την επικοινωνιακή επιθυμία. Και δεν είναι μόνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.

Η Επιτροπή Πισσαρίδη θα κάνει πράξη το όραμα Μητσοτάκη;

Υπό τον βαρύγδουπο τίτλο “Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας” η λεγόμενη, μνημονιακής έμπνευσης και λογικής, “Επιτροπή Πισσαρίδη” παρουσίασε προχθές τις κατευθύνσεις των αναπτυξιακών πόρων που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανασυγκρότησης της ΕΕ.

Επιτελικό κράτος μετακλητών...

Σε σύντομο ανέκδοτο έχει καταλήξει η περιβόητη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη περί “επιτελικού κράτους”. Πλέον οι προσλήψεις / μετατάξεις “πέφτουν βροχή”, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά καμία αλλαγή πορείας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Subscribe to Ελένη Τσερεζόλε