Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Το ξίφος της δικαιοσύνης δεν έχει θήκη»

«Το ξίφος της δικαιοσύνης δεν έχει θήκη»

Του Κωνσταντίνου Μπούμπα από την Κυριακάτικη Kontranews

Η Θέμιδα πολλές φορές «κλαίει με λυγμούς» κρούώντας τον κώδωνα της αδικίας απέναντι στους αδυνάτους. Οι Δικαστές δίνουν εντολή στους νέους Ειρηνοδίκες (Σχολή Δικαστών) να υποστηρίζουν τις Τράπεζες καταλογίζοντας ενδεχόμενο δόλο στους δανειολήπτες και στους συνεχιστές του Νόμου Κατσέλη για αγορά πρώτης κατοικίας. Το dikastiko.gr ένα site αμιγώς νομικής φύσεως έκανε λόγο πριν λίγο καιρό για ένα κείμενο επιμόρφωσης προς τους νέους δικαστές που έλαβε  χώρα στην Σχολή Δικαστών.

Η Ελληνική Λύση αισθανόμενη την σοβαρότητα του θέματος απέναντι στην απόδοση του δικαίου και στην λειτουργία της Δημοκρατίας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ( 22/07/2020). Δυστυχώς ισχύει!! Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Τσιάρας το παραδέχτηκε πλην όμως δεν μπορεί να παρέμβει στην δικαστική εξουσία όπως διεμήνυσε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όταν η πολιτεία κλείνει τα μάτια στους χιλιάδες μεροκαματιάρηδες Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν για το κεραμίδι που αγόρασαν και δεν βγάζει από την φαρέτρα της τα «βέλη» της Δικαιοσύνης τότε η αδικία είναι χειρότερη και από βιασμό. «Μάλλον αδικείσθαι οργισμένοι ή βιαζόμενοι ,Πλάτων»  

Είναι αδήριτη ανάγκη να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα. Η Ελληνική Λύση θα συνεχίσει να φωνάζει για τα  σπίτια των Ελλήνων καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι υψίστης εθνικής σημασίας! Σε αντίθετη περίπτωση οι Βουλευτές είμαστε απλά διακοσμητικά στοιχεία -πολιτικές γλάστρες και η Βουλή λειτουργεί για το «Θεαθήναι» , προκαλώντας απλά έναν επιδερμικό πολιτικό κνησμό.

Κύριε Πρωθυπουργέ!, 

Καλός ο ανασχηματισμός ,κάκιστος όμως ο κοινωνικός αποκλεισμός!!  Ο Λαός περιμένει να πάρετε ο ίδιος προσωπικά θέση. Ο ιός της Νομικής επιστήμης όταν μεταλλάσσεται ,μεταφράζεται – διαιρείται -πολλαπλασιάζεται σε  λανθάνουσα μορφή μετατρέποντας σε κύτταρο ξενιστή την ίδια την Δημοκρατία. Χρησιμοποιεί δε ως ένζυμο (αντίφραφη -μεταγραφάση) την Δικαιοσύνη για να την ξεγελάσει! Ο Τσάμπερλεϊν είχε κει ότι «Δικαιοσύνη είναι η δίκαιη κατανομή της αδικίας» Οι Δικηγόροι της χώρας ως θεματοφύλακες της Θέμιδας επιβάλλεται να πάρουν θέση άμεσα!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!

«Το δίκαιον Ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον» , Πλάτων ( Το δίκαιο είναι το συμφέρον του ισχυρού)

Κωνσταντίνος Μπούμπας

Βουλευτης Σερρών (Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος)