Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τέσσερις βουλευτές ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Πηγαίνουν εθελοντές στο ΕΣΥ

Τέσσερις βουλευτές ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Πηγαίνουν εθελοντές στο ΕΣΥ

Βουλευτές-γιατροί του ελληνικού κοινοβουλίου βγάζουν προσωρινά τα κουστούμια τους, φορούν την ιατρική ποδιά και ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ που «πιέζεται» αισθητά.

Τέσσερις μέχρι στιγμής βουλευτές έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση των νοσοκομείων στις εκλογικές τους Περιφέρειες. Πρόκειται για τους: Χρήστο Κέλλα και Κωνσταντίνο Μπλούχο από τη ΝΔ, τον Γιώργο Λαμπρούλη από το ΚΚΕ και τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κέλλας: «Στον πόλεμο κατά του Covid-19 δεν περισσεύει κανείς»

Ο Χρήστoς Κέλλας γιατρός-αναισθησιολόγος και αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, είναι ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που νόσησε από κορωνοϊό τον περασμένο Μάρτιο. Σήμερα, όπως λέει χαρακτηριστικά, λίγο πριν βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων του στη Λάρισα «στον πόλεμο κατά του Covid-19 δεν περισσεύει κανείς».

Ο Χρήστος Κέλλας στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του και κατέστησε σαφές ότι αποποιείται του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής. Νωρίτερα είχε γράψει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης. Με την δικιά του επιστολή προς τον κ. Τασούλα ζήτησε την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του ΣΤ' αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να βοηθήσει ως πνευμονολόγος στον αγώνα κατά της πανδημίας.

«Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και σημειώνει: «κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

Το παράδειγμα των παραπάνω βουλευτών ακολούθησε και ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, χειρούργος, Κωνσταντίνος Μπλούχος. «Πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε και να βοηθήσουμε, δέχονται πίεση τα νοσοκομεία», τόνιζε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και διευκρίνισε ότι θα εργαστεί στο νοσοκομείο της Δράμας, στο οποίο είχε υπηρετήσει και πριν εκλεγεί βουλευτής. Όπως είπε, είναι γενικός χειρουργός και έχει διαχειριστεί το τοπικό νοσοκομείο ογκολογικά περιστατικά.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΕΣΥ στη μάχη ενάντια στην πανδημία με την ιδιότητα του γενικού χειρούργου-εντατικολόγου.