Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα προεδρικά καλλιστεία προκαλούν κραδασμούς σε κυβέρνηση και ΝΔ

Τα προεδρικά καλλιστεία προκαλούν κραδασμούς σε κυβέρνηση και ΝΔ

Εγκλωβισμένος σε επικίνδυνο αδιέξοδο ο Κυριάκος - Έτοιμος να βγει στο αντάρτικο ο Σαμαράς - Αηδιασμένος ο Καραμανλής

Τα προεδρικά καλλιστεία έχουν παραλύσει την κυβέρνηση ενώ προκαλούν επικίνδυνους κραδασμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Αηδιασμένος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος ενώ ο Αντώνης Σαμαράς απειλεί με αντάρτικο στην περίπτωση κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδείξει υποψήφιο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο πρωθυπουργός έχει εγκλωβιστεί στην κυριολεξία σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο αφού κάποιοι από τους υποψήφιους στους οποίους είχε ποντάρει κάηκαν στην κυριολεξία.

Το Μαξίμου μέσα από μια βιομηχανία καθημερινών μετρήσεων επιχειρεί να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το ζητούμενο είναι ένας υποψήφιος που δεν θα διχάζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα έχει απήχηση στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και θα είναι αποδεκτός από το ΚΙΝΑΛ.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι απογοητευτικά για τα πρόσωπα στα οποία πόνταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ η ομάδα των λεγόμενων καθηγητών δεν έχει απολύτως καμία αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία.

Την ώρα που ο Ερντογάν εξελίσσεται στο μεγαλύτερο παίχτη διεθνώς η Ελλάδα δεν μπορεί να τοποθετήσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιο δικαστή ή καθηγητή που έχει άγνοια από διπλωματία και δεν έχει την παραμικρή επαφή με διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κάποιοι από τους υποψήφιους που εξέταζε το επιτελείο του πρωθυπουργού έχουν ικανότητες για πρόεδροι δικαστηρίων ή για καθηγητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Είναι όμως παντελώς ανίκανοι να χειριστούν κρίσιμα εθνικά θέματα να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ειδικά όταν πρόκειται για προσφυγή σε Διεθνείς Οργανισμούς.

Η κατηγορία αυτή των υποψηφίων δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με ηγέτες ξένων κρατών.

Γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός επανάφερε στο προσκήνιο υποψηφιότητες όπως της Μαρίας Δαμανάκη, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου ενώ δεν έχει αποκλείσει ούτε τον Προκόπη Παυλόπουλο παρά το γεγονός ότι στο Μαξίμου θεωρούν απίθανη μια δεύτερη θητεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν να μετρήσουν τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει ένα διαρκές αντάρτικο από τον Αντώνη Σαμαρά καθώς επίσης και η πλήρης αποστασιοποίηση του Κώστα Καραμανλή.

Εξετάζουν επίσης τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στην περίπτωση κατά την οποία ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την εθνική ενότητα.

Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα επιλέξει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σίγουρο είναι ότι οι κραδασμοί που θα προκληθούν στη Νέα Δημοκρατία θα είναι ισχυροί, δρομολογώντας τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης.