Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνταρακτικές αποκαλύψεις στην κυριακάτικη Kontra News: Προανακριτική: Αυτοί συντάσσουν πόρισμα κατά Παπαγγελόπουλου

Συνταρακτικές αποκαλύψεις στην κυριακάτικη Kontra News: Προανακριτική: Αυτοί συντάσσουν πόρισμα κατά Παπαγγελόπουλου

3 βουλευτές-«εισαγγελείς» της συμφοράς

Ο πρώτος διώκεται σε υπόθεση πλαστής διαθήκης
Ο δεύτερος φέρεται να συνομιλούσε με εγκέφαλο της μαστροπείας
Ο τρίτος πιθανότατα βρίσκεται στις λίστες της Νovartis

Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ

Ένας βουλευτής –µέλος της προανακριτικής– φέρεται εµπλεκόµενος σε υπόθεση πλαστής διαθήκης, ένας άλλος πιθανολογείται ότι βρίσκεται στις λίστες όσων επηρέαζε η Novartis και ένας τρίτος φέρεται να συνοµιλεί µε ανθρώπους κυκλώµατος προώθησης ανηλίκων. Οι αποκαλύψεις πέφτουν βροχή και αν όλα αυτά προχωρήσουν σε µια ενδελεχή διερεύνηση, τότε η Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέπτη.

Και ενώ δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κρατικό και το δηµόσιο χρήµα για την προσπάθεια συγκάλυψης των σκανδάλων µε θεωρίες σκευωρίας, υπάρχουν και αποκαλύψεις που επιδιώκουν να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει το… ηθικό πλεονέκτηµα, γιατί συνοµιλούσε µε επιχειρηµατίες, πετυχηµένους όπως ο κ. Μιωνής ή χρεοκοπηµένους όπως ο Χ. Καλογρίτσας.

 

Η προανακριτική, οι φυσικοί αυτουργοί και το κουβάρι των αποκαλύψεων

Η ώρα των Πορισµάτων της Προανακριτικής έχει φτάσει, µε τα κόµµατα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ – τα άλλα κόµµατα έχουν αποχωρήσει) να είναι έτοιµα να παρουσιάσουν τα διαφορετικά Πορίσµατα τους στην Ολοµέλεια της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει εκ νέου. Μόνο που τα Πορίσµατα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αντιµετωπίζουν εδώ και καιρό πολλά προβλήµατα. Κυρίως για το ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της σκευωρίας, µε τον Δ. Παπαγγελόπουλο να είναι σύµφωνα µε τους κατηγόρους του ο ηθικός αυτουργός.

Η προανακριτική και η δυσκολία της πλειοψηφίας (των κατηγόρων δηλαδή) να ονοµάσουν (βρουν;) φυσικούς αυτουργούς, προκάλεσε ένα κύκλο αντιπαράθεσης, αποκαλύψεων και αλληλοκατηγοριών.

Όπως είπαµε λοιπόν για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ φαίνεται εύκολο να ονοµάσουν τον ηθικό αυτουργό της σκευωρίας, δηλαδή τον Παπαγγελόπουλο. Με κάποιες δηλώσεις του, χωρίς πολλές µαρτυρίεςδικαστικών λειτουργών ή µε µασηµένες µαρτυρίες περί «Ρασπούτιν», ο Δ. Παπαγγελόπουλος θα κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός.

Τα προβλήµατα όµως είναι οι φυσικοί αυτουργοί που δεν µπορεί να είναι άλλοι παρά δικαστικοί λειτουργοί.

Έτσι λοιπόν και επειδή δεν υπήρχαν απευθείας µαρτυρίες ή στοιχεία για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ή άλλους εισαγγελείς, σκέφθηκαν µια πολύπλοκη και πολυδαίδαλη οδό.

Πρώτον, διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Πήγαν λοιπόν εν µέσω πανδηµίας και έβγαλαν απόφαση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Πολλοί άρχισαν να λένε ότι θα φέρουν και άλλες υποθέσεις για να πουν ότι διάφορα σκάνδαλα και σκανδαλάκια ήταν όλα µια σκευωρία. Όµως το θέµα ήταν να βρεθεί µαρτυρία-αναφορά για Τουλουπάκη και άλλους εισαγγελείς. Λόγω διεύρυνσης εµφανίστηκε στην προανακριτική ο κ. Σάµπυ Μιωνής.

Δεύτερον, εµφανίστηκαν οι «κασέτες» (στικάκιαπλέον), δηλαδή οι υποκλαπείσες συνοµιλίες του Ν. Παππά µε τον επιχειρηµατία Σάµπυ Μιωνή, γνωστό από την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και τη σχέση του µε τον συνεργάτη του Α. Σαµαρά, Σταύρο Παπασταύρου. O κ. Μιωνής απευθύνθηκε στην τότε κυβέρνηση (µέσω Νετανιάχου) για να αντιµετωπίσει -όπως ο ίδιος λέει- την εχθρική συµπεριφορά εναντίον του από δικαστικούς λειτουργούς µε αντισηµιτικά κίνητρα. Η συνοµιλίαµε τον Ν. Παππά (λέγεται ότι θα βγουν και άλλες) έχει αναφορά στον Παπαγγελόπουλο και στην κ. Τουλουπάκη. Επιπλέον ο κ. Μιωνής κάνει αναφορά σε έγγραφα του –δηλώσεις προς την Προανακριτική στην κα Τουλουπάκη και στον εισαγγελέα Καλούδη. Άρα η προανακριτική έχει χαρτί και συνοµιλία όπου υπάρχει το όνοµα Τουλουπάκη. Και αν ακόµα δεν υπάρχει κάτι αληθινά επιβαρυντικό, υπάρχει και άλλο «στοιχείο» για εισαγγελείς, δηλαδή για φυσικούς αυτουργούς.

Τρίτον, ήξεραν όλοι εδώ και καιρό ότι υπάρχουν στοιχεία από αποµαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ για εµπλοκή πολιτικών προσώπων σε κυκλώµατα παραδικαστικά, σε λίστες της Novartis, ή ακόµα και σε κυκλώµατα παιδεραστίας. Και το χειρότερο, σ' αυτά τα κυκλώµατα µπορεί να είναι εµπλεκόµενοι βουλευτές που µετέχουν στον Προανακριτική. Το θέµα τρέχει καιρό αλλά η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόµα προχωρήσει σε ανάκριση. Από το 2016 και το 2017 που η ΕΥΠ παρέδωσε τις καταγεγραµµένες συνοµιλίες στην Εισαγγελία, δεν φαίνεται να υπάρχει καµιάανακριτική πράξη η έρευνα για τους ανώτατους δικαστές που συνοµιλούν στις καταγραφές της ΕΥΠ. Για όλα αυτά ποιος µπορεί να προχωρήσει στις αποκαλύψεις; Το Documento!

Τέταρτον, επιχείρηση αποδόµησης του Documento. Αφού λοιπόν υπάρχει υπόνοια (ή πληροφορία;) ότι το Documento έχει στα χέρια του τις αποκαλύψεις από την ΕΥΠ, ξεκινά η επίθεση στο Documento. Η ευκαιρία ή αφορµή, η συγκυρία (;;;) δόθηκε από την εν εξελίξη δικαστική διαµάχητου αρχικού ιδιοκτήτη της εν λέγω εφηµερίδας, δηλαδή του Χρήστου Καλογρίτσα µε τους Λιβανέζους χρηµατοδότες – συνεργάτες του, τον Όµιλο Χούρι. Οι οποίοι υποτίθεται ότι µε την διαµεσολάβηση του Ν. Παππά δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα, έδωσαν λεφτά στον Καλογρίτσα αρχικώς για να πάρει µέρος στον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες και µετά για να φτιάξει το Documento. Και αν ακόµα δεν υπήρχε πάντως η εν εξελίξει δίκη, θα έβγαινα όλα όσα ξέρουµε από το παρελθόν περί Καλογρίτσα, τηλεοπτικές άδειες για να φτάσουµε στο Documento. Δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος που εµπλέκεται στην υπόθεση Novartis. 

Συµπέρασµα: Σηκώθηκε πολύ καπνός, έµπλεξαν οι πάντες µε τους πάντες, επανεµφανίστηκαν παλαιές υποθέσεις και κατηγορίες, δηµιουργήθηκε πολιτικός σάλος και, φυσικά, ένας εκ νέου διχασµός στην πολιτική σκηνή για να …µπορέσει η προανακριτική να γράψει ότι υπάρχουν και φυσικοί αυτουργοί! Αυτό είναι το κυρίως πιάτο, αυτή ήταν η δυσκολία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που έφτιαξαν παράδροµο για να µπορέσουν να εµφανίσουν ότι υπάρχει σκευωρία. Μια «σκευωρία» που είναι η επιχείρηση αντι- Novartis.

Nα µην ξεχνάµε ότι όλος αυτός ο κύκλος γίνεται για να σκεπαστεί το σκάνδαλο Novartis. Το οποίο παρά τις προσπάθειες συνεχίζει να ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω από τους πολιτικούς που είναι υπόλογοι για την κατασπατάληση του δηµοσίου χρήµατος. Ο δε αµερικανικός συµβιβασµός µε την φαρµακευτική, έδειξε ότι υπάρχει πολιτική εµπλοκή και ευθύνες. Ότι και να λένε στην Ελλάδα τις τιµές τις καθόριζε (και διαρκώς τις καθορίζει) η πολιτική ηγεσία και χωρίς την µεσολάβηση της δεν µπορεί να γίνουν σηµεία και τέρατα. Ακόµα και η εµπλοκή των γιατρών παραπέµπει σε πρόσωπα που έχουν σχέση µε θεσµούς και το ελληνικό κράτος.

Τόσος κόπος, τόσος οχετός, τόσος βόρβορος για να καλυφθούν πάθη και ακαθαρσίες του παρελθόντος, που οδήγησαν τη χώρα στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 

Τα φρέσκα στοιχεία, το παραδικαστικό και η παιδεραστία

Οι αποκαλύψεις µέσω του Documento (και άλλες πληροφορίες από Εφηµερίδα των Συντακτών, tvxsκ.α.) δείχνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις και ισχυρές υπόνοιες για σκάνδαλα που εµπλέκουν πολιτικούς ορισµένοι εκ των οποίων µετέχουν και στην Προανακριτική.

1. Βουλευτής-µέλος της προανακριτικής έχει εµπλακεί σε µια υπόθεση πλαστής διαθήκης (tvxs). Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία και απάτη µετά από έγκληση στην οποία κατηγορείται ότι ενεργώντας ως νοµικός, πλαστογράφησε µια διαθήκη και µάλιστασυγγενούς του, προκειµένου να αλλάξει χέρια η περιουσία του θανόντος. Αξίζει να σηµειωθεί ότι τα πολιτικά δικαστήρια έχουν ήδη κάνει δεκτή την αγωγή του αντιδίκου και στην απόφαση τους χαρακτηρίζουν άκυρη την επίµαχη διαθήκη. Το ερώτηµα είναι αν ο βουλευτής από την Δυτική Ελλάδα γνώριζε ότι εκκρεµεί η υπόθεση σε βάρος του όταν έθεσε υποψηφιότητα, καθώς συνιστά κώλυµα εκλογιµότητας. Το σηµαντικότερο όµως είναι αν η ΝΔ είχε ενηµερωθεί πριν τις εκλογές για το πρόβληµα και παρείχε κάλυψη ενώ αξίζει να σηµειωθεί ότι όσο παραµένει η δίωξη σε βάρος του δεν έχει τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος! Σε κάθε περίπτωση ο εν λόγω βουλευτής µετέχει και στην προανακριτική.

2. Η διαρροή συνοµιλιών της ΕΥΠ που βγήκε µέσω της εφηµερίδας Documento, εµπλέκει πρώην Υπουργό, ο οποίος «ψώνιζε» ανήλικες µε ιδιαίτερα αγοραία φρασεολογία. Στην ίδια υπόθεση και σε έκνοµες δραστηριότητες, φέρεται να εµπλέκεται και άλλος βουλευτής ΝΔ της επαρχίας-µέλος της Προανακριτικής- και να συνοµιλεί µε τον εγκέφαλο του κυκλώµατος που προωθούσε ανήλικες στην πορνεία κάνοντας µια σειρά από «εξυπηρετήσεις». Πρόκειται για ένα κύκλωµα που εµπλέκεται από το traficking µέχρι τους χρηµατισµούς δικαστικών, όπως φαίνεται από τις συνοµιλίες, πάντα µε ισχυρές «πλάτες» στα δύο παλιά κόµµατα εξουσίας και µε την κάλυψη της ΕΛΑΣ.

3. Τα έγγραφα της ίδιας της υπόθεσης Novartis, που ερεύνησε η Προανακριτική, και τα αρχεία του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, K. Φρουζή πιθανολογούν την παρουσία ενός τρίτου βουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή, µε την επαγγελµατική του ιδιότητα, να βρίσκεται στις λίστες όσων η Φαρµακευτική επηρέαζε για να διαµορφώνει το κλίµα υπέρ της.

Δεν είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα, όµως µετά και τον συµβιβασµό της Novartis µε τους Αµερικανούς, επισηµοποιήθηκαν οι πρακτικές που χρησιµοποιούσε για να χειραγωγεί τις τιµές και ο τρόπος που επηρέαζε ένα κύκλωµα παραγόντων, ως µέρος του συνολικού σχεδιασµούτης για τα διάφορα πρότζεκτς.

 

Οι αποκαλύψεις που έγιναν από το Documento

Οι καταγραφές της ΕΥΠ, αποκαλύπτουν ένα παρακρατικό τρίγωνο. Στη µία του κορυφή βρίσκονται πολιτικοί. Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, µαζί µε τον διευθυντή του επαγγελµατικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛΑΣ (ακόµη και µέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και Αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούµενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν µε τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους.

 Στις δραστηριότητες του παρακράτους είναι το trafficking, το στήσιµο δικών και η «τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεµοτήτων που έχουν µιντιάρχες που τυγχάνει να είναι πολιτικοί και οικονοµικοίχορηγοί της ΝΔ, µεταθέσεις αστυνοµικών, εκβιασµοί επιχειρηµατιών στους οποίους στέλνεται ως τιµωρία το ΣΔΟΕ και η Αστυνοµία για να συνετιστούν, κοµπίνες µε ΦΠΑ και άλλα πολλά. Πρώην Υπουργοί της ΝΔ, συναντιούνται συχνά µε τα µέλη της οµάδας, δειπνούν, τους προσκαλούν µέσα στη Βουλή και µαζί τους κανονίζουν διάφορα θέµατα. Ο εγκέφαλος του κυκλώµατος εµφανίζεται ως συνεργάτης πρώην υπουργού της ΝΔ και νυν βουλευτή, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη στον Τοµέα Δικαιοσύνης της ΝΔ µε απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα µέλη του κυκλώµατος, µιλούν άµεσα ή έµµεσα µε Αρεοπαγίτες και τους δίνουν οδηγίες για το τι θα κάνουν σε διάφορες υποθέσεις που τους αφορούν. Φαίνεται πως υποθέσεις µεγάλων«πελατών» που εξετάζονται στον Άρειο Πάγο κατευθύνονται σε συγκεκριµένους δικαστές. Άλλοι ανώτατοι δικαστικοί γράφουν δικόγραφα ή απολογητικά σηµειώµατα για το κύκλωµα κάνοντας δουλειά part time για το παρακράτος. Σε δύο περιπτώσεις καναλαρχών, ακούγονται να λένε πως θα τους απαλλάξουν, πράγµα που όπως προκύπτει εκ των υστέρων έγινε. Οι χρηµατισµοίτους αναφέρονται ως «γλυκά» ή «σοκολατάκια» στις συνοµιλίες.

H πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δηµητρίου, ανέφερε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την ύπαρξη αυτού του κυκλώµατος και την ανησυχία της για την έρευνα που δεν έχει προχωρήσει, αλλά η ΝΔ, αντί να ρωτήσει την Εισαγγελέα για τους επίορκους του παρακράτους που σχετίζονται µε το χώρο της, προτίµησε να κάνει φέιγ βολάν τις µαγνητοφωνήσεις του κ. Μιωνή.

 

Η αντεπίθεση µέσω Καλογρίτσα

Οι σχέσεις του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα µε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή από το 2016, από την υπόθεση µε τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως γνωστές είναι και οι εργολαβικές περιπέτειες του κ. Καλογρίτσα από παλιά.

Ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος βρίσκεται στα δικαστήρια µε τον Όµιλο Χούρι αποδίδει ρόλο ενορχηστρωτή στον Νίκο Παππά αναφορικά µε την υπόθεση της εικονικής σύµβασης των 3 εκατ. ευρώ αλλά και απόλυτη γνώση του άγριου παρασκηνίου της στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίµου επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Λέει δηλαδή ότι µου προσέφεραν 3 εκατοµµύρια για δουλειές στα ΜΜΕ και τώρα µου τα ζητάνε (Χούρι) πίσω.

Με την µήνυσή του ο επιχειρηµατίας στρέφεται κατά του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC και των νόµιµων εκπροσώπων της Σάµυ και Φουάντ Χούρυ, τους οποίους εγκαλεί για τα αδικήµατα της κακουργηµατικής απάτης επί δικαστηρίω και της ψευδούς κατάθεσης. Όπως υποστηρίζει η λιβανέζική κατασκευαστική, εξαπάτησε το Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά και το Μονοµελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Να σηµειωθεί πως η CCC είχε δικαιωθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2019 και την περασµένη εβδοµάδα ζήτησε από το Μονοµελές Πρωτοδικείο να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση. Ωστόσο, τώρα ο κ. Καλογρίτσας στη µήνυσή του καταγγέλλει παραπλάνηση του ελληνικού δικαστηρίου, γιατί θεωρεί την σύµβασηεικονική. Στα στοιχεία αυτά που επικαλείται συγκαταλέγεται και e -mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόµπρα που ενεργούσε για λογαριασµό του Χρήστου Καλογρίτσα. Από το µήνυµα αυτό, προκύπτει πως για την συµφωνία είχαν γνώση οι τότε κυβερνητικοί παράγοντες. Στο εν λόγω email το Μέγαρο Μαξίµου αποκαλείται «White House» ενώ υπάρχει αναφορά και στην «White Porscha» που όλοι αναζητούν τι µπορεί να σηµαίνει.

Η ΝΔ αξιοποιεί την φασαρία µέσω Καλογρίτσα και για πολιτικές καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς, µιλάνε για µαφιόζικη ταινία και δηλώνουν µάλιστα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει την διαδροµή των χρηµάτων στα οποία αναφέρεται ο κ. Καλογρίτσας. 

Όταν η Προανακριτική βγάλει Πόρισµα και όταν η πλειοψηφία παραπέµψει τον κ. Παπαγγελόπουλο στην δικαιοσύνη, θα δούµε τi απ’ όλα αυτά θα έχει συνέχεια.

 

Αρθρογράφος