Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα έγραφε κάτω από τη βάση στο Συνταγματικό Δίκαιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα έγραφε κάτω από τη βάση στο Συνταγματικό Δίκαιο

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία για διχασμό της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΔ. Παράλληλα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνιστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μελετήσει το Σύνταγμα, και ιδιαίτερα το άρθρο 25, προκειμένου να διαπιστώσει το περιεχόμενο των διατάξεων που αφορούν το ζήτημα.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται επανειλημμένως να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση που έχει βρεθεί πλέον η χώρα. Εμφανίστηκε για άλλη μια φορά για να διχάσει τον ελληνικό λαό, και όχι για να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια. Μάλιστα διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί.

Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δε διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Βεβαίως, και το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού. Όμως το Σύνταγμα λέει επίσης ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Και ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας.

Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δε θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από τη βάση. Ευτυχώς, για αυτόν όμως δε χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Υπενθυμίζεται, ότι με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τη ρύθμιση. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι έντονη ήταν η αντίδραση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και στο ΕΚΑΒ με την Κουμουνδούρου να υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου»!

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους δήλωση ο Ανδρέας Ξανθός και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισαν πως η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαίωσε στη Βουλή με τον χειρότερο τρόπο τις έντονες αντιρρήσεις μας σχετικά με την τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και απέδειξε άλλη μία φορά παντελή έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο.