Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πυρά Φώφης Γεννηματά προς κυβέρνηση – «Πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης»

Πυρά Φώφης Γεννηματά προς κυβέρνηση – «Πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης»

Λίγο πριν η  κυβέρνηση ανακοινώσει τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατηγορεί  τη ΝΔ, λέγοντας ότι πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης, αφού τα περιοριστικά μέτρα που κρατάνε τόσο μεγάλο διάστημα,  χωρίζουν  την χώρα σε δυο στρατόπεδα.

«Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά, δεν κατευθύνεται ούτε προς το πρόβλημα αλλά ούτε στη λύση του.» αναφέρει στη δήλωση της. 

Η κ. Γεννηματά  δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι πολίτες, έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown. Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Οι αριθμοί σοκάρουν.

Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία νέα εικονική πραγματικότητα, με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς.

Είναι ώρα για πειστικό οδικό χάρτη επαναφοράς των δραστηριοτήτων με ασφάλεια και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Δεν αρκούν τα μέτρα για την εστίαση - χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα στήριξης

Το άνοιγμα του τουρισμού πρέπει να συνδυαστεί με το άνοιγμα της εστίασης και άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών.

Δεν αρκούν τα μέτρα που πρότεινε η Κυβέρνηση για την εστίαση, χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας και λειτουργίας τους.

Η μικρή και μεσαία επιχείρηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία και την απασχόληση και πρέπει τώρα να ενισχυθεί με αποτελεσματικό τρόπο για να αποφύγουμε τα λουκέτα».