Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ποιοι τρέμουν έναν Έλληνα Ματέο Σαλβίνι

Ποιοι τρέμουν έναν Έλληνα Ματέο Σαλβίνι

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ θα είναι καταλύτης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εκτιμούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
Η απόλυτη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο κυβερνών κόμμα.

Στο Μαξίμου τρέμουν στην κυριολεξία τη δημιουργία ενός κόμματος στα πρότυπα της ιταλικής Λέγκας του Βορρά που θα επενδύει στην ξενοφοβία με πρόσχημα τον πατριωτισμό.

Ένας Έλληνας Σαλβίνι θα μπορούσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαμορφώσει ένα ισχυρό ρεύμα το οποίο θα απέβαινε καταστροφικό για τη Νέα Δημοκρατία.

Γι’ αυτό το Μαξίμου κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συγκρατήσει προσωρινά το ακροδεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβερνητική γραμμή είναι προσαρμοσμένη προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες όλου του ακροατηρίου με αποτέλεσμα να γίνεται ένα απερίγραπτο μπάχαλο.

Πλεύρης, Κυρανάκης και άλλοι βουλευτές έχουν αναλάβει να εκφράζουν τη σκληρή γραμμή, η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιείται καθημερινά για τις ανάγκες του κεντροδεξιού ακροατηρίου ενώ Χρυσοχοΐδης, Κουμουτσάκος και Θεοδωρικάκος επιχειρούν να προσεγγίσουν την κατάσταση με τεχνοκρατικά κριτήρια.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι εύθραυστο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις.
Άλλωστε στο λεγόμενο πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται έντονες διεργασίες.
Στην πολιτική δεν υπάρχουν κενά και είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί ένας Έλληνας Σαλβίνι, εκτιμά κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Οι επιτροπές που έχουν στηθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα από διάφορους εθνικοπατριώτες που είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση στις περιοχές τους, προσφύγων και μεταναστών, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν τη μαγιά του νέου κόμματος.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτοί που πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες προέρχονται από το δικό της χώρο και είναι αυτοί που της έδωσαν ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την αυτοδύναμη πολιτική τους παρουσία μέσω ενός κόμματος που θα έκανε σμπαράλια τη Νέα Δημοκρατία.

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεργασίες που συντελούνται στην Ιταλία όπου το κόμμα του Σαλβίνι σαρώνει στην κυριολεξία την Αυστρία, την Γαλλία, την Ουγγαρία και άλλες χώρες, η Νέα Δημοκρατία τρέμει το ενδεχόμενο η μόδα του εθνικισμού να εκφραστεί και στην Ελλάδα.

Γιατί μπορεί με όχημα το Μακεδονικό να εγκλώβισε αυτές τις δυνάμεις αλλά τώρα με τις εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και την κολοτούμπα στο Σκοπιανό η συνύπαρξη στο ίδιο κόμμα είναι αδύνατη.

Στην εναγώνια προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να διαμορφώσει τεχνητά διαχωριστικές γραμμές.

Βέβαια η τακτική αυτή το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δημιουργεί πολλαπλά αδιέξοδα και άγριες εσωκομματικές κόντρες.

Η ευθύνη της ΝΔ η οποία με την ακραία ρητορική της μπόλιασε ένα κομμάτι της κοινωνίας στην ξενοφοβία είναι εγκληματική.

Τώρα είναι αυτή που θα υποστεί τις συνέπειες της τυχοδιωκτικής πολιτικής που ακολούθησε τόσο στο Μακεδονικό όσο και στο προσφυγικό.