Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πέτσας: Από τη Δικαιοσύνη στις 27 Απριλίου η σταδιακή άρση των μέτρων (video)

Πέτσας: Από τη Δικαιοσύνη στις 27 Απριλίου η σταδιακή άρση των μέτρων (video)

Μία πρώτη γενική εικόνα του σχεδίου σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έδωσε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή, συγκροτημένη και με προσοχή, ξεκινώντας από τη Δικαιοσύνη στις 27 Απριλίου. Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μισέλ και Μέρκελ...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις ημέρες του Πάσχα, τόνισε πως η ανταπόκριση της κοινωνίας στα μέτρα υπήρξε καθολική. «Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ της ατομικής ευθύνης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι για όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσοι εργάζονται στην καθαριότητα και σε άλλα κρίσιμα πόστα.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή, συγκροτημένη και με προσοχή. Η αρχή, όπως είπε, θα μπορούσε να γίνει ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και στα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Το πρώτο βήμα χαλάρωσης θα έρθει, πάντως, σίγουρα στη Δικαιοσύνη, αφού στις 27 Απριλίου ανοίγουν υποθηκοφυλακεία και ειρηνοδικεία.

«Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση που και πάλι καλούμαστε να λύσουμε όλοι μαζί», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η αρχή μπορεί της επιστροφής στην κανονικότητα μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μισέλ και Μέρκελ

Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Σε ερώτηση για το αν ανησυχούν την κυβέρνηση οι εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως πρόκειται για ένα πολυσύνθετο γεγονός που είναι δύσκολο να το αντιληφθούν οι πολίτες, καθώς έχει να κάνει με την προσφορά, τη ζήτηση, τα αποθέματα και τα συμβόλαια του αμερικανικού πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου και συστήνει στους πολίτες να είναι προσεχτικοί αναφορικά με τις τιμές στην εγχώρια αγορά καυσίμων.