Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το πόρισμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Ολική επιστροφή στο Βρόμικο ΄89

ΣΕ μια κρίσιμη περίοδο με ανοιχτά τα εθνικά θέματα και την κοινωνία χτυπημένη από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, η κυβέρνηση δυναμιτίζει την πολιτική ζωή του τόπου, στήνοντας Ειδικά Δικαστήρια με ανύπαρκτες στην ουσία κατηγορίες.

Το πόρισμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι για γέλια και για κλάματα και δεν αντέχει σε κανένα δικαστήριο.

Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σημασία αφού η δίωξη έχει προαποφασιστεί από τα δύο κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο μιας καταστροφικής στρατηγικής που έχει στόχο την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια τα Ειδικά Δικαστήρια φέρουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η παραπομπή Παπαγγελόπουλου συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία που είναι αντίθετη σε καθεστωτικές πρακτικές αντεκδίκησης.

Η ολική επιστροφή στο Μαύρο ΄89 αναμένεται να προκαλέσει μια σειρά από επικίνδυνες παρενέργειες στη δημόσια ζωή.

Είναι πλέον δεδομένο ότι το πολιτικό κλίμα θα πολωθεί επικίνδυνα και η συναίνεση που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία θα πάει περίπατο.

Στην κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ που έχουν ανάγει σε στρατηγική επιβίωσης τον ρεβανσισμό και τη δίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων θεωρούν ότι μέσα από τις επικοινωνιακές φούσκες των Ειδικών Δικαστηρίων, ο κόσμος θα ξεχάσει την πείνα που έρχεται και τις αλλεπάλληλες ήττες στα εθνικά θέματα.

Αφού δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την άλωση της Αγίας Σοφίας στήνουν Ειδικά Δικαστήρια.

Αφού δεν μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξης όπως είχαν δεσμευτεί καταφεύγουν στη σκανδαλολογία.

Το κλίμα που διαμορφώνεται μέσα από τις καθεστωτικές πρακτικές μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες στη δημόσια ζωή.

Προφανώς τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΚΙΝΑΛ που έχει γίνει ουρά της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορούν για τις συνέπειες που θα προκαλέσουν τα Ειδικά Δικαστήρια.

Τα γουνάκια είναι πλέον στρατηγική επιλογή του Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη που στήνουν ένα νέο Βρόμικο ΄89, γιατί δεν διδάχτηκαν απολύτως τίποτα από την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο

Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο που δεν ανοίγουν σαμπάνιες γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το ατόπημα της κυβέρνησης θα σηματοδοτήσει και την αρχή της ραγδαίας φθοράς της.

Γιατί τα θεάματα δεν αντέχουν πολύ χωρίς άρτο και κυρίως όταν οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν καθημερινά σουρωτήρι το Αιγαίο.