Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup του 2015

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup του 2015 - «Όχι» από Τασούλα

Τις περιβόητες ηχογραφημένες συνομιλίες από το Eurogroup κατέθεσε στα πρακτικά ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ολοκλήρωση της δευτερολογίας του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πέταξε το… μπαλάκι στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντάς του πως αφήνει στη διακριτική του ευχέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στα μέλη της Βουλής.

«Επειδή σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου είναι καθ’όλα νόμιμη η ηχογράφηση στο Eurogroup αυτών των απαράδεκτων που έλεγαν οι Τροικανοί και ήθελαν να συντρίψουν τους δικούς σας (σ.σ. απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ψηφοφόρους, όχι μόνο του ψηφοφόρους της Αριστεράς, που ήθελαν να εξευτελίσουν την Ελλάδα στο σύνολό της, που δεν κατέθεταν ποτέ καμία τεχνοκρατικά άρτια πρόταση, που απέρριπταν όλες τις δικές μας άρτιες προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αν θέλετε ν’ ακούσετε τι γινόταν εκεί μέσα, εδώ έχω τις ηχογραφήσεις κύριε πρόεδρε. Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσετε στα μέλη του κοινοβουλίου».

Ο Πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας παίρνοντας τον λόγο είπε: «Επιστρέφω ως απαράδεκτο τον φάκελο. Δεν θα γίνω αχθοφόρος του κ. Βαρουφάκη». Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση του φακέλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε για να παραστεί όπως είπε στην κηδεία του καλύτερού του φίλου.

Βαρουφάκης