Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τον ανασχηματισμό

Νέα δημοσκόπηση της Alco για τηλεοπτικό σταθμό φανερώνει αύξηση της δυσπιστίας των πολιτών προς την κυβέρνηση, ενώ παρατηρείται υποχώρηση 2,9 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 13-17 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, με στόχο να καταγράψει τον παλμό της κοινωνίας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μείωση περίπου τριών μονάδων, την στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν σε σταθερά ποσοστά.

Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψη ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 34%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%

ΚΙΝΑΛ: 7%

ΚΚΕ: 5,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,6%

ΜέΡΑ 25: 3%

1 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021

2 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021

Επίσης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι πολίτες όχι μόνο είναι απογοητευμένοι με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά χρεώνουν το «φιάσκο Αποστολάκη» στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ η απομάκρυνση Χαρδαλιά - Χρυσοχοΐδη δεν βοήθησε στην απόδοση ευθυνών, σχετικά με τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικά, το 49% έχει αρνητική γνώμη για τον ανασχηματισμό, ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά.

Επιπλέον, στο ερώτημα εάν η απόφαση του πρωθυπουργού να αντικαταστήσει Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά, συνιστά για σας έμπρακτη απόδοση ευθύνης, το 41% έχει αρνητική γνώμη και το 37% θετική.

3 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021

4 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021

Ακόμη, το 28% θεωρεί πως για το ναυάγιο της υπουργοποίησης του ναυάρχου Αποστολάκη ευθύνεται η κυβέρνηση, το 175 επιρρίπτει ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και το 22% στον ίδιο τον κ. Αποστολάκη.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco, το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».