Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Να καθαρίσει το τοπίο ο Αλέξης

Να καθαρίσει το τοπίο ο Αλέξης

Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία συνδέεται με τη διαδρομή του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA και την έκδοση τηςεφημερίδας KONTRA NEWS.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ σκληρή και ασυμβίβαστη γραμμή, τα δύο αυτά Μέσα Ενημέρωσης σφυροκοπούσαν καθημερινά το παλιό πολιτικό σύστημα, γιατί πίστευαν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα κυβέρνηση, που δεν θα ήταν όμηρος των συμφερόντων της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων.

ΤΟΣΟ το KONTRA όσο και η KONTRA NEWS συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για απόλυτη κυριαρχία των προοδευτικών δυνάμεων.

ΟΙ σχέσεις μας με τον Αλέξη Τσίπρα δεν κινήθηκαν ποτέ σε επίπεδο διαπλοκής. Γιατί το κυρίαρχο στοιχείο για το δικό μας συγκρότημα είναι η απόλυτη ανεξαρτησία από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα.

ΜΕ τεράστιο οικονομικό και προσωπικό κόστος καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν πόλο στα Μέσα Ενημέρωσης που μάχονταν τη διαπλοκή και τα συμφέροντα. Ένα προοδευτικό συγκρότημα στην υπηρεσία του λαού και του έθνους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτό ενοχλούσε κάποιους νταραβεριτζήδες στην Κουμουνδούρου που την είχαν ψωνίσει στην κυριολεξία και είχαν αρχίσει τα νταραβέρια με διάφορους απερίγραπτους τύπους που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το ήθος και το ύφος της Αριστεράς και βεβαίως, καμία συμμετοχή σε δημοκρατικούς αγώνες.

ΤΟ μεγαλύτερο έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η παράδοση των τηλεοπτικών αδειών στη διαπλοκή.

ΣΕ πρώτη φάση εμφάνισαν ως λαγούς τον εντιμότατο Καλογρίτσα και τον Ιβάν Σαββίδη -που πέρασε πρώτος την πόρτα του Μαξίμου όταν άλλαξε η κυβέρνηση.

ΟΤΑΝ έπεσε το γέλιο της αρκούδας με τα βοσκοτόπια χάρισαν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας στους αρχιερείς της διαπλοκής, ενώ θα μπορούσαν να δώσουν μέχρι και 15 άδειες σε όλα τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα για να υπάρχει πολυφωνία και να σπάσει το μονοπώλιο.

ΚΑΠΟΙΟΙ θα αναρωτηθούν: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Δυστυχώςκάποιοι γνώριζαν με ποιους είχαν να κάνουν, αλλά κυριάρχησε η προσωπική τους ατζέντα.

ΒΕΒΑΙΑ, το κόστος το πληρώνει εξ ολοκλήρου ο Αλέξης Τσίπρας, οοποίος δεν γνώριζε για τα νταραβέρια κάποιων συνεργατών του γιατί το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία και να τη βγάλει από τον εφιάλτη των μνημονίων.

ΑΥΤΟ βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εκχωρήσει καθεστώς ασυλίας σε αυτούς που είχαν συναλλαγές με επιχειρηματίες τύπου Καλογρίτσα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος απέναντι στο λαό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να καταγγείλει οποιοδήποτε νταραβέρι έχει γίνει με ανθρώπους που έχουν σκοτεινή διαδρομή, ύποπτο παρόν και αβέβαιο μέλλον.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας οφείλει επίσης να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τα Μέσα Ενημέρωσης για να αποφευχθούν τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος. 

ΓΙΑΤΙ δεν φταίει ο Καλογρίτσας και ο κάθε Καλογρίτσας που αυτομόλησε και κελαηδάει ό,τι του λένε οι καινούργιοι φίλοι του. Την ευθύνη έχουν ακέραια και πρέπει να την αναλάβουν αυτοί που έκαναν κουβέντες και νταραβέρια με τον Καλογρίτσα. Γιατί και γνώριζαν και ήξεραν τί ακριβώς πρεσβεύει ο επίδοξος καναλάρχης.