Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μαρίας στο Kontra24: Η Ε.Ε. ενέκρινε κονδύλι στην Πορτογαλία για 100.000 δωρεάν υπολογιστές σε μαθητές τα οποία η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αιτήθηκε καν!

Μαρίας στο Kontra24: Η Ε.Ε. ενέκρινε κονδύλι στην Πορτογαλία για 100.000 δωρεάν υπολογιστές σε μαθητές τα οποία η Ελλάδα δεν αιτήθηκε καν!

Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε χθές καλεσμένος στο Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα, Νότης Μαριάς, σχετικά με τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε για τεχνολογικό υλικό τα οποία πήρε η Πόρτογαλία με σκοπό να διαθέσει δωρεάν υπολογιστές στα παιδιά. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, είναι ότι η Ελλάδα δεν αιτήθηκε καν για να λάβει το συγκεκριμένο κονδύλι, την ώρα που τα Ευρωπαικά κονδύλια ήταν γνωστά απο τις αρχές Σεπτέμβρίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "Sure" το οποίο η κυβέρνηση αξιοποίησε και πήρε 2,7 δις όταν το Βέλγιο πήρε 7,8 δις. 

Μάλιστα, σημείωσε ότι το Βέλγιο και η Ιταλία πληρώνουν και την γονική άδεια, τα τεστ κορωνοϊού,τους καλλιτέχνες, τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και τις μάσκες και κατηγορησε την Κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί έγκαιρα τα χρήματα που μπορεί να λάβει και χάνονται μεγάλες ευκαιρίες ενόψει της πανδημίας.